"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Keeleamet vajab suuremaid volitusi (2)
09. november 2019
Scanpix

Isamaa volikogu võttis vastu poliitilise avalduse eesti keele kaitseks, sätestades nii seda, et eestikeelsele haridusele üleminekuga on tarvis jätkata, kui ka seda, et keeleameti volitused vajavad laiendamist.

Isamaa algatab ülemineku eestikeelsele haridusele omavalitsustes, kus partei on volikogudes esindatud. Selleks et hoida ja kaitsta eesti keelt, tehakse ettepanek luua praeguse keeleinspektsiooni asemele suuremate volitustega keeleamet.

Halduslepingute sõlmimisel ülikoolidega uueks perioodiks pööratakse senisest selgem tähelepanu eestikeelse kõrghariduse hoidmise ja arendamise nõudele.

​Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul jätkab Isamaa pingutusi selle nimel, et kõik Eesti elanikud valdaksid heal tasemel eesti keelt.

“Eesti keele staatus ja roll meie ühiskonnas seisab silmitsi mitmete väljakutsetega. Lahendusi vajab nii eesti keele kaitse avalikus ruumis kui ka eesti keele areng teaduskeelena. Samuti jätkame pingutusi üleriiklikul ja kohalikul tasandil, et minna üle eestikeelsele haridusele arvestades kõikide omavalitsuste eripärasid,” ütles Seeder.

Isamaa volikogu toimub Tartus V SPA Hotelli konverentsikeskuses. Volikogu on erakonna kõrgeim esinduskogu erakonna suurkogudevahelisel ajal.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tõlk
9. nov. 2019 21:43
https://maaja.ee/kuidas-tolgid-eesti-keelt-havitavad/
dessantnik peale
9. nov. 2019 14:20
Tallinn on paksult täis miskeid töllerdisi olevat tegu mingite punaakadeemikute ja punarektorite taritud nn studendid raske raha eest Euroopa. Tekkimas Neegerlinn Tšernogorsk kohutava kiirusege oodates Boko Harami EstoNigeeriat siis muudkui töllerda. Dessantnik peale kaua võib jõuline Keeleamet klaarima koheselt ei mingit EstoNigeeriat Neegerlinn Tšernogorskit.