"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Järvik: Ratas ei hoolinud minu esitatud tõendusmaterjalidest (0)
12. november 2019
Scanpix

"Mul oli kaasas pakk dokumente konkreetsete fakti ja tõendusmaterjalidega. Jüri ütles, et temal pole neid vaja, kui pakkusin talle neid jutu kinnituseks. Nii oli. Kõik küsimused, mida ta küsis, olid selgelt äratuntavad - need olid koostatud kantsler Illar Lemetti poolt," märkis maaeluminister Mart Järvik.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) maaeluminister Järvik kirjutab sotsiaalmeedias, et peaminister Jüri Ratas ei hoolinud eilsel kohtumisel tema pakutud tõendusmaterjalidest, vahendas BNS. 

“Ratas sai kõikidele küsimustele minu poolt väga konkreetsed vastused. Mul oli kaasas pakk dokumente konkreetsete fakti ja tõendusmaterjalidega. Jüri ütles, et temal pole neid vaja, kui pakkusin talle neid jutu kinnituseks. Nii oli. Kõik küsimused, mida ta küsis, olid selgelt äratuntavad – need olid koostatud kantsler Illar Lemetti poolt,” märkis Järvik. 

Ratas ütles eile õhtul pärast kohtumist Järvikuga, et vestlus temale mingeid kindlaid ja selgeid vastuseid ei andnud ja ta loodab Järviku teemat lähipäevadel edasi nii koalitsioonipartnerite kui ka Keskerakonna sees arutada. 

“Ma kohtusin temaga. Et need kahtlused, mis on esitatud tema osas, et need küll minus tunnetust kuidagi ümber ei lükanud ega asjasse selgust ei andnud,” ütles peaminister ajakirjanikele.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ministri Järviku ametisse jäämist puudutavale küsimusele vastas Ratas, et “seda tuleb siis arutada lähipäevadel koalitsioonipartneritega ja erakonnas sees”.

“Nagu ma ütlesin, et eks me arutame seda koalitsioonipartneritega. Kui ma tulin teie ette, siis ma ütlesin, et need küsimused, mis on praegu õhus tema osas, siis ega see kohtumine minu jaoks vastuseid või usaldust ei tõstnud praegu,” lausus ta.

“Valitsus koosneb kolmest poolest. Kui üks läheb ära, on valitsus kukkunud. Peaministrina peab olema igaks hetkeks valmis. Aga ma pingutan selle nimel, et see koalitsioon jätkaks,” rääkis Ratas, kommenteerides EKRE avaldust, mille kohaselt valitsus Järviku lahkumise korral laguneb.

Küsimusele, kas Ratas soovitas Järvikule tagasiastumist, vastas peaminister, et vestlus kestis pool tundi ja ta ei kavatse hakata sellest detailset ülevaadet tegema. “Aga seda ma ütlen, et ega see vestlus selliseid kindlaid ja selgeid vastuseid mulle ei andnud.”

Kui peaministrilt küsiti, kas maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti tuleks Järviku soovil teenistusest vabastada, kinnitas ta, et sellel neljapäeval seda küsimust päevakorda kindlasti ei tule.

Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles pärast Ratase kohtumist Järvikuga, et seni pole veendumust, et süüdistused Järviku vastu oleksid alusetud. “Kas süüdistused lükatakse veenvalt ümber või kui seda ei suudeta, tuleb vastutada.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.