"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mustpeade majas pannakse 43 Eesti kunstniku teosed enampakkumisele (0)
14. november 2019
Albert Truuväärt

Tallinnas Mustpeade majas pannakse reedel kell 19 toimuval Galerii Vernissage Kunst & Raam sügisoksjonil enampakkumisele 52 eriilmelist Eesti kunstnike teost.

Kõrgeima alghinnaga ehk 12 500 euroga jõuvad müügile Jaan Vahtra 1917. aastal maalitud õlimaal “Räpina leerimaja”, Roman Nymani 1934. aastal valminud õlimaal “Metsatalu” ja 1936. aastal valminud Felix Randeli õlimaal “Esimene lumi”.

“Jaan Vahtra teos “Räpina leerimaja” on üks tähelepanuväärsemaid tema varases, Vene avangardismist mõjutatud loomingus, millega Vahtra puutus kokku Peterburis õppides 1913-1917 aastal. Kahjuks on suur osa tema selle perioodi teostest kaotsi läinud,” rääkis galerii Vernissage juhataja Kristiina Radevall.

1934. aastal valminud Roman Nymani õlimaal “Metsatalu” valmis perioodil, mil kunstnik oli kujunenud oma aja üheks viljakamaks ja omanäolisemaks Eesti talumaastiku viljelejaks.

“Felix Randeli 1930. aasyaye maalilaad on maaliliselt hämune, kirkad värvid on asendunud summutatud hallikas- või pruunikasrohelise gammaga. Oksjoniteos “Esimene lumi”, millel on kujutatud vaadet Kaarli kirikule, on selle laadi hea näide,” selgitas Radevall.

Lisaks jõuvad oksjonile teiste seas Richard Uutmaa, Johannes Võerahansu, Andres Toltsi, Edgar Valteri, Kalev Mark Kostabi, Tõnis Vindi ja Jaan Toomiku teosed. Kokku pannakse enampakkumisele erinevatest kunsti žanritest 52 teost 43 autorilt.

Vernissage galerii tegeleb alates 2006. aastast kunstinäituste ja -oksjonite korraldamisega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.