"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD JA VIDEO! Abilinnapea Betina Beškina: väga vähe on olukordi, millele me ei oska lahendust leida (1)
23. november 2019
Ksenija Kurs

"Tallinn on Eesti kontekstis eeskujulik omavalitsus selles osas, milliseid ja kui palju sotsiaalteenuseid ta elanikele pakub ja kui kättesaadavad need on," rääkis Beškina. "Me oleme inimesed ja võime sattuda raskustesse, aga õnneks on abi olemas."

Tallinna Perekeskuse avatud uste päeval rääkis sotsiaalvaldkonnaga tegelev abilinnapea Beškina, et inimesed, kes tunnevad, et nad vajaksid igapäevaelus abi, peaksid tulema seda küsima.

Vaata galeriid (9)

Ta rääkis, et linn panustab sügava ja raske puudega tugiisiku teenusesse 900 000 eurot, mis on planeeritud ja planeerimata veel 1,7 miljonit eurot. “See teenus saab olema uuest aastast puhtalt linna finantseerimisel,” ütles abilinnapea.

Tallinna perekeskuse eelarve on aastas 3,3 miljonit eurot ning see tuleb linna eelarves. “Tallinn on Eesti kontekstis eeskujulik omavalitsus selles osas, milliseid ja kui palju sotsiaalteenuseid ta elanikele pakub ja kui kättesaadavad need on,” tutvustas Beškina. Ta lisas, et alati saab paremini teha, ent perede abistamisse on raha juurde suunatud läbi esimese ja teise lisaeelarve. “Muidugi arvestame me eelkõige vajadusi, aga heaks märgiks on see, et perekeskuse teenustele on järjekorrad minimaalsed ning kohe, kui on näha, et vajadus on suurem, siis linn panustab sellesse, et järjekorras olevad inimesed saaksid vajalikku teenust,” selgitas abilinnapea.

Info abivajajatest jõuab perekeskuse personalini lastekaitsetöötajate ja linnaosavalitsuse kaudu. Praegusel ajal on juhtumeid, kus laps võetakse pere juurest ära, äärmiselt vähe!” rääkis Beškina. Tema sõnul tegelevad perekeskuse töötajad ning spetsialistid sageli just selle nimel, et laps saaks elada oma pere juures.

Ta selgitas, et kui pere vajab lepitamist või on tegu juhtumiga, kus vanem peab lapsega kohtuma – sest elab perest eraldi ja muud võimalust lapsega kohtuda ei ole – siis need kohtumised leiavad samuti aset perekeskuses. “Sellised lapsed jõuavad perekeskusesse sageli kohtu kaudu,” ütles Beškina.

Ta julgustab kõiki, kes tunnevad, et vajavad argieluga toime tulekuks abi või nõu, pöörduma näiteks oma linnaosavalitsusse, nagu ka need, kes arvavad, et tunnevad kedagi, kellel võiks abi vaja minna. “Tallinna Perekeskus on linna asutus, mis pakub peredele erinevaid teenuseid,” täpsustas abilinnapea.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Mari
23. nov. 2019 14:08
Koledad pildid