"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pühapäeval toimub Shishi kuuse ehtimise töötuba (0)
26. november 2019
Martin Dremljuga

"Jõulukuusk on siin Läänemere ääres nii oluline märk, et see ei jäta kellegi südant rahulikuks. Seda enam, et Tallinnas panid avaliku Jõulupuu traditsioonile aluse juba meie linna noored kaupmehed, Mustpeade gildi liikmed," ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid. 

Täna paigaldati Stroomi rannahoone vastas olevale platsile Põhja-Tallinna ametlik jõulukuusk, mis jääb linnaosa elanikke rõõmustama jaanuari keskpaigani. Tänavune Põhja-Tallinna jõulupuu toodi, nagu eelmisel aastalgi, Lääne-Virumaalt. 

Kuusk on 13 meetrit pikk, selle toomine, paigaldamine ja äraviimine maksis kokku 2500 eurot. Tööd teostab OÜ Artiston. Jõulupuu lüüakse särama juba sel nädalavahetusel, mil linnaosas toimuvad esimesed advendiüritused. 

Lisaks traditsioonilisele kuusele Pelgurannas paigaldati täna ka kohalike eraettevõtete poolt jõulukuusk Noblessneri linnaväljakule.

“Jõulukuusk on siin Läänemere ääres nii oluline märk, et see ei jäta kellegi südant rahulikuks. Seda enam, et Tallinnas panid avaliku Jõulupuu traditsioonile aluse juba meie linna noored kaupmehed, Mustpeade gildi liikmed,” ütles Järvelaid. 

Linnaosavanem võtab osa 1. advendi küünla süütamise tseremooniatest pühapäeval, 1. detsembril Peeteli ja Kalju kirikutes. Mõlemates pühakodades toimuvad algusega kell 11.00 jumalateenistused ja kontsertid. 

Kõik linnaosa elanikud on oodatud ka 1. advendi üritusele Noblessneri linnaväljakule, kus algusega kell 15.00 toimub Shishi kuuse ehtimise töötuba ja kell 16.00 Kalamaja segakoori kontsert ning Noblessneri kuuse esmaesitlus. 

Rohkem infot Põhja-Tallinna jõuluürituste kohta on leitav Põhja-Tallinna linnaosa Facebooki lehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.