"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Aas: kliima eest seistakse mitmel rindel (0)
27. november 2019
Ilja Matusihis

"Londonis oli näha, et kliima eest seismine toimub mitmel rindel ning Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni üheks prioriteediks on merenduse keskkonnamõju minimeerimine. Säästvate laevandusmeetodite kasutamine on möödapääsmatu, et vähendada kasvuhoonegaase," rääkis majandus- ja taristuminister Taavi Aas. 

Aas esindas Eestit maailma merenduse tippsündmusel Londonis ning kutsus riike üles merenduses digitaalsete lahenduste kasutuselevõtuks.

Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni (IMO) assamblee toimub iga kahe aasta tagant ning ühendab 174 liikmesriiki. Minister Aas pidas 31. assambleel kõne Eesti merenduse edusammudest ning kohtus assambleel osalemise kõrvalt ka IMO peasekretäri Kitak Limiga. 

“Londonis oli näha, et kliima eest seismine toimub mitmel rindel ning Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni üheks prioriteediks on merenduse keskkonnamõju minimeerimine. Säästvate laevandusmeetodite kasutamine on möödapääsmatu, et vähendada kasvuhoonegaase ja säilitada inimeste usaldus laevanduse ning merekaubanduse vastu,” sõnas Aas.

Kuigi assambleel käsitletakse merendust enamjaolt globaalsel tasemel on Eesti digilahendused hea praktika näiteks ka teistele riikidele. “Eestis on juba kasutusel paberivaba mereinfosüsteem ning jagasin meie kogemust assambleel viibijatega ja kutsusin neid üles tõsiselt kaaluma selles suunas liikumist,” lisas Aas.

 Lisaks kohtus minister Aas ka Hiina, Küprose ja Gruusia riigi ametikaaslastega ning Londonis resideeruvate pangandusettevõtete esindajatega.    

Rahvusvaheline Mereorganisatsioon (International Maritime Organisation) on ÜRO agentuur, mis seisab meresõiduohutuse reeglite parendamise ja merereostuse vältimise eest. Londonis kohtuvad iga kahe aasta järel 174 liikmesriigi esindajad ning valivad assambleel 40-liikmelise nõukogu, kinnitavad viie komitee järgmise perioodi eesmärgid ja eelarve. Organisatsioonil töös osalevad lisaks ka valitsustevahelised töörühmad, haridusasutused ning merendussektori esindajad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.