„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
VIDEO! Džässilaulja Himma oma esimesest kontserdist: sellest tuli tohutu jama! (0)
27. november 2019
Dmitri Povilaitis

"Ma ei mäleta, et ma oleksin mõelnud kunagi, et võiksin lauljaks saada. Mina igatahes pillimeeste juurde ise ei ole kunagi läinud," rääkis armastatud laulja Els Himma oma imelise laulukarjääri algusest.

 

Himma rääkis oma fännidele Mustamäe kultuurikeskuses Kaja, et kui ta oli väike tüdruk, kirjeldati teda mitut moodi: väga päikeseline, jonnakas, iseteadev ja väga tagasihoidlik tüdruk. “Enda meelest olin ma hakkaja tüdruk – tegin hästi palju ja võtsin ette igasuguseid asju.”

Noorest peast veetis ta suviti aega vanema õe juures Riias, kes abiellus ooperi solistiga. “Seal sain kuulata maailma kõige paremaid ooperilauljaid. Õhtuti istusin õega ooperis, vaatasime balletti, nii et tore elu oli,” kirjeldas Himma. “Ma ei mäleta, et ma oleksin mõelnud kunagi, et võiksin lauljaks saada. Mina igatahes pillimeeste juurde ise ei ole kunagi läinud.”

Tohutu jama esimese esinemise pärast

Otseselt puutus ta laulmisega esimest korda kokku keskkoolis, kui kooli õpilastest pillimehed palusid tal endaga kooli kontserdil esineda. „Ma laulsin ennekuulmatut repertuaari, see oli tohutu julgustükk aastal 1953, kui veel samal ajal küüditati inimesi,“ lisas Himma, et ta laulis inglise keeles. “See oli ennekuulmatu lugu, kui kõik teised laulsid pioneeri ja kolhoosi laule. Sellest tuli huge (inglise keeles – tohutu) jama.”

Lisaks laulmisele veetis Himma aega õues seigeldes. “Tol ajal olid aiad olemas ning jooksime üle aedade, tegime pallivõistlusi,” lisas Himma, et ta on palliga väga kõvasti ka pihta saanud, aga ta ei teinud teist nägugi.

Karjääri algus Kevade restoranis

Enne professionaalse laulukarjääri alustamist tegi Himma paberitööd. “Kevade restoran otsis solisti ning minule tuli vastu üks orkestrant, kes teadis mind nägupidi ja palus mul proovi tulla. Ei mina läinud, mis restoran, mis proov! Ja niimoodi juhtus kolm korda ning alles kolmandal korral ma mõtlesin, et ma pean minema ja sinna ma jäin,” jutustas Himma, kuidas ta laulukarjäär sai alguse Kevade restoranis.

Häälega ei ole Himmal karjääri jooksul eriti probleeme olnud. “Mäletan, kaks aastat tagasi oli Nokias suur kontsert, kuhu kutsuti kõik nooremad ja vanemad lauljad. Ma käisin just muusikakoolis proovis, kõik oli korras, aga väga külm ilm oli ja ma külmetasin,” rääkis Himma, et külmetuse tõttu ei saanud ta sellel kontserdil esineda.

Ka lapselapsed kuulavad ilusti sõna

“Ma olen alati olnud niisugune ema, et kui ma midagi ütlen, siis ütlen veel ühe korra, aga kolmas kord mulle eriti ei meeldi, aga karjuma pole ma kunagi hakanud,” lisas Himma, et ka lapselapsed kuulavad ilusti ta sõna.

See, kuidas on lapsed tema selja taga käitunud, on hoopis teine lugu. “Mina läksin tööle, siis neil oli igavene pidu seal. Nad tegid igasuguseid trikke, põhiliselt kuulasid muusikat ja tantsisid,” märkis Himma, et pigem oli ta õndsas teadmatuses, mis lapsed tegelikult tegid.

Himma pidi karjääri tõttu kodust palju ära olema. “Vaatamata sellele on viisakad ja tublid inimesed kasvanud,” kinnitas Himma positiivselt.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.