"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
VIDEO! Kristiine tänavatelt on viidud minema üle paarikümne sõiduki (0)
28. november 2019
Kristiine LOV

"Kasvav linnastumine ja sissetulekute kasv on toonud kaasa omanike poolt vanade autode jätmine linna tänavatele või parklatesse. Tänavale jäetud autoromud hoiavad kinni parkimiskohti, häirivad silma ja segavad tänavate koristamist," ütles Kristiine vanem Jaanus Riibe.

Aasta algusest saati on viidud Kristiine tänavatelt minema üle paarikümne sõiduki, mille tulemusena vabanevad linnaosas parkimiskohad. Ka 27. novembril tegelesid Kristiine Linnaosa ja Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti ametnikud koostöös lepingupartner Kuusakoski AS-ga ühe kauaks seisma jäänud vana auto teisaldamisega Kristiine linnaosas asuva parkla territooriumilt.

 

“Autoromudest vabanemine on väljakutse, sest igal autol on oma lugu ja nõuab asjaolude põhjalikku väljaselgitamist. Ma tänan Tallinna Munitsipaalpolitsei ametnikke nende töö ja abi eest ning kutsun kõiki linnaosa elanikke sellistest autoromudest meile aktiivsemalt teada andma,“ lausus Riibe.

“Tänase päeva seisuga on seisvaid sõidukeid omanike poolt aasta jooksul Kristiine linnaosast ära viidud kokku 23, kokku on tegeletud 36 sõidukiga, mis on kokkuvõttes tegelikult vabanevad parkimiskohad.” 

Tallinna Munitsipaalpolitsei Kristiine piirkonna peainspektor Christel Sootla sõnul ei saa kaugelt mitte kõiki maha jäetud autosid pidada romudeks.

“Paljudel autodel, millega amet tegeleb, puuduvad romusõidukile viitavad tunnused Tallinna linna heakorra eeskirja paragrahv 2 lõige 9 mõistes. Kohtutäiturid tegelevad Kristiines hetkel kahe sõidukiga, mille omanike osas on alustatud täitemenetlus. Täna ära viidud romusõidukist loobus omanik ja selle andsime käitlejale üle 27.11.2019,“ selgitas olukorda Sootla.

Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Aivar Toompere sõnul on Mupo viimase paari aasta jooksul romude eemaldamisel linnapildist suuri jõupingutusi.

“Hea meel on tõdeda, et ka linnaosad on meile nõu ja jõuga abiks, nagu praeguse Kristiine Linnaosa näite puhul. Hoopis suurem probleem on tänavale kauaks kasutuseta seisma jäänud sõidukid, mis takistavad tänavakoristust, võtavad ära niigi vähest parkimisruumi. Need sõidukid ei ole romud, kuid meie kogemus näitab, et nad on potentsiaalsed vandalismi objektid ja neid ootab suure tõenäosusega romustumine. Lisaks võib kaua paigal olnud sõiduk saada kahjustatud lumekoristusel ning siis ootab teda ees sama saatus. Praegu tegelemegi koos linnaosadega, et leida lahendus kasutuseta seisvate sõidukite osas. Olgu see siis omanike veenmine, et nad kasutu auto ära viiksid või utiliseeriksid. Mõtteid on veel ja nendega tuleme välja juba õige pea,“ ütles Toompere.

Tallinna Munitsipaalpolitseid saab teavitada vanadest autoromudest ööpäevaringselt telefoninumbril 14410.

Tallinna linna heakorra eeskiri § 2 lg 9. Romusõiduk on sõiduk, millel puuduvad selle mehaanilised osad või kereosad või autoklaasid või rattad ja mis oma välimusega riivab linna esteetilist väljanägemist või rikub linna puhtust ja heakorda.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.