"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
VIDEO! Linnavolikogus saab näha õpilaste parimaid loodusfotosid (0)
10. detsember 2019
Tallinna Linnavolikogu

Tallinna linnavolikogu hoones (Vana-Viru 12) avati pealinna koolinoorte fotokonkursi "Loodusmatk Tallinna linnas" fotode näitus ning autasustati vanusegruppide parimate fotode autoreid. Näitus jääb avatuks kuni 2020. aasta veebruari lõpuni.

Laste fotosid kommenteerib videos fotograaf Jaan Künnap.

 

Linnavolikogu korraldas koolinoorte fotokonkurssi esimest korda. Volikogu esimehe Tiit Teriku sõnul moodustavad üle poole Tallinna territooriumist haljasalad ning fotokonkursi eesmärk oligi kutsuda noori märkama loodust linnakeskkonnas.

“Loodusfotode konkurss osutus noorte seas populaarseks, sellest võttis osa 231 õpilast, kes esitasid 631 fotot,” lisas Terik.

Fotokonkurss “Loodusmatk Tallinna linnas” toimus kolmes vanusekategoorias: 1.-4. klassi õpilased, 5.-9. klassi õpilased ja 10.-12. klassi õpilased. Žürii valis esitatud tööde seast välja 71 fotot 54 autorilt. 1.-4. klass: I koht Mark Belinis “Teletorn”, II-III koht Stella-Britta Eelmaa “Tere, sügis!”, II-III koht Nikolai Maikin “Nimetähtede tants”. 5.-9. klass: I koht Laura Kristiina Martson “Peegeldus”, II koht Kristofer Visnapuu “Looduslik ragulka”, III-IV koht Liisa Lundve , “Puu pilt”, III-IV koht Artur Kann “Värvid igal pool”. 10.-12. klass: I koht Merilin Kirsika Tedder “Märgatav sügis”, II koht Svea Saar “Selle sügise värvid”, III koht “Kaseneiud veepeeglis”.

Žüriisse kuulusid Ain Saarna ja Eerik Ülevain Tallinna Linnakantseleist, Jukko Nooni Tallinna Linnavolikogu Kantseleist, Tallinna Polütehnikumi fotograafia õppejõud Rain Tirul, fotograaf Toomas Tuul ja Tallinna Linnavolikogu liige, kirjanik, režissöör ja fotograaf  Kadri Kõusaar.

Lisatud iga vanuserühma esikoha foto. Kõiki žürii poolt välja valitud fotosid saab näha https://flickr.com/photos/tallinnalinnavolikogu/albums/72157711871255967

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.