"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA FOTOD! Kõlvart: advendiajal mõtleme, kuidas aidata ja elada südamega (0)
14. detsember 2019
Mats Õun

Ülemiste keskuses toimus heategevuslik jõululaat Topeltkink, mille käigus müüsid 21 lastekodu lapsed omameisterdatud käsitööd ja maiustusi. Päeva juhtis Kaidor Kahar, laada avasid Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits.

“Advendiajal on meil erilised ootused – ootame kingitusi ja et juhtuks ime. Mõnedel meist jääb detsemrbrikuu möödudes selline tunne, et ei juhtunudki midagi, imet ei tulnud,” rääkis Kõlvart imelisest advendiajast. “Tegelikult on elu palju lihtsam – ime on see, mida suudame ise luua ja ime on need inimesed, kes on meie kõrval.”

Vaata galeriid (64)

“Advendiaeg on kingitud meile selleks, et mõtleksime, kuidas aidata, toetada ja elada südamega,” tõdes Kõlvart. “Ma tänan inimesi, kes annavad kinkimise rõõmu, sest ei ole midagi paremat, kui saad ise kinkida või kui näed, kuidas lood läbi selle erilisi emotsioone,” rääkis Kõlvart, et selline võimalus on igal inimesel olemas.

Traditsioonilist jõululaata korraldati juba 16. korda. Üritus tõi kokku 21 lastekodu üle Eesti ning enda meisterdusi müüsid ligi 100 lastekodulast. Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul annab heategevuslik jõululaat võimaluse korraldada lastekodulastele meeldejääv päev, kuid samas teha heategu ja toetada ettevõtlikke lapsi.

Iga laadal osalenud lastekodu tunnustati tänukirjade ja kingitustega ning Ülemiste keskus annetas igale asutusele omalt poolt 500 eurot. Ürituse käigus tänati ka Ülemiste keskuse kliente, kes on aasta jooksul heategevusorganisatsioonidele annetanud. Kogunenud annetustele lisas Ülemiste keskus juurde omalt poolt täiendava osa, et iga heategevusorganisatsiooni annetuse koguväärtus oleks 1000 eurot. 

“Ülemiste keskuse jaoks on heategevus väga tähtis, mistõttu tahtsime esile tuua kliente, kes on heategevusorganisatsioonidele oma toetuse andnud ja soovisime ka ise oma panuse juurde lisada,” märkis Pärnits. Annetusi võtsid vastu Eestimaa Looduse Fond, Eesti Loomakaitse Selts, SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond, Tallinna Heleni Kool ja Toidupank.

“Keskuse külastajad said soetada oma lähedastele südamlikud kingitused ja seeläbi toetada lastekodulapsi, sest kogu teenitud tulu läheb lastekodulastele endile,” lisas Pärnits. 

“Südapäevast müüsid lastekodulapsed vahvaid käsitööesemeid, mis sobivad suurepäraselt ka jõuluvana kingikotti. Lisaks sai maitsta laste valmistatud küpsetisi ja kella neljast sai nautida Daniel Levi kontserti,” ütles jõululaada päevajuht Kaidor Kahar.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.