“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Ratas ootab valitsuse liikmetelt austavat koostööd Soome kolleegidega (2)
15. detsember 2019
Albert Truuväärt

"Soome on meie lähedane sõber ja liitlane, kellega on kõik Eesti Vabariigi valitsused teinud head ning tihedat koostööd. Seda ei ole mõjutanud see, millised demokraatlikud erakonnad parasjagu kummagi riigi koalitsiooni kuuluvad või seda juhivad," edastas büroo Ratase sissekande Facebookis.

Peaminister Jüri Ratas kutsus Soome uut valitsust kritiseerinud Mart Helmet ja teisi ministreid tegema austavat koostööd Soome ametikaaslastega, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo pühapäeva õhtul.

“Minul isiklikult oli väga hea koostöö nii kahe eelmise Soome peaministriga kui juba ka igati positiivsed esimesed kontaktid nende uue valitsusjuhiga. Viimati arutasin Sanna Mariniga meie ühiseid huve Euroopa Liidus ning Põhjala ja Baltikumi tihedamat ühist tegutsemist selle nädala neljapäeval Euroopa Ülemkogu eel,” lausus peaminister.

“Ootan kõigilt Eesti valitsuse liikmetelt sisukat ja austavat koostööd meie Soome ametikaaslastega,” lisas Ratas.

Ratas helistas 11. detsembril Soome uuele peaministrile Sanna Marinile, õnnitles teda ametisse astumise puhul ja kutsus Eestit külastama, rõhutades, et meie riikidel on väga aktiivne koostöö paljudes valdkondades, sealhulgas Põhja-Balti formaadis. Päev hiljem Brüsselis, Euroopa Ülemkogu eel toimunud Põhja- ja Baltimaade traditsioonilisel kohtumisel, istus Ratas Marini kõrval. Soome on praegu Euroopa Liidu eesistujariik.

Põhjanaabrite valitsus vahetus, kuna vaid pool aastat ametis olnud Antti Rinne astus postitöötajate streigiga seotud põhjustel tagasi, olles kaotanud valitsuspartnerite usalduse. Ent valitsuskoalitsiooni koosseis ei muutu – sinna kuuluvad endiselt sotsiaaldemokraadid (SDP), Keskerakond, Roheline Liit, Vasakliit ja Soome Rootsi Rahvapartei (RKP). Sanna Marin oli eelmises valitsuses transpordi- ja kommunikatsiooniminister.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

NB!
16. dets. 2019 13:33
Kolmikkoalitsioonile rahu ja kokkuhoidu! SÕNA peab olema vaba.! Aga peavoolumeedia seda ei võimalda.
poe-Sanna
16. dets. 2019 08:14
Soomlannad ja soomlased panevad ise ja vaid ise paika oma peaministri see on nende valik ja nende vääramatu õigus. Ja kohe kindlasti Eesti siseminister ei luba Eesti politseinikel kasutada peakattena turbanit ja kipat isegi mitte hidjžaabi naispolitseinikel. Loodetavasti ka Soome siseminister...