"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
Kristen Michalist sai Reformierakonna linnapeakandidaat (0)
16. detsember 2019

Reformierakond kinnitas oma linnapeakandidaadiks Kristen Michali, kes soovib linnatransporti edasi arendada.

Kui muidu on Reformierakond olnud aastaid väga autolembene ja ka tasuta ühistranspordi vastane, siis Michal linnapeakandidaadina leiab, et lapsed peaksid saama autota ehk pigem jalgratastega kooli liikuda. Samuti leiab Michal, et linnatransport vajab uut kvaliteeti. Michal on tunnustanud, et Tallinnas liigub positiivselt edasi pensionäride teenusmajade plaan, mis on pandud juba ka eelarvestrateegiasse. “Tunnustan praegust linnapead, kes seda plaani on toetanud,” lausus Michal, kes on olnud justiitsminister ja majandusminister, samuti Kesklinna vanem.
Pealinn küsis teistelt erakondadelt ja politoloogilt, mida nad arvavad Reformierakonna valikust.

Järgmised kohalikud valimised toimuvad 2021. aastal

Michali suurim mure sisuliste teemade asemel oli lipu saali toomine

EKRE volikogu saadik Helle-Moonika Helme

Reformierakond on aru saanud, et Kaja Kallas linnapea kohale ei sobi, ja on loogiline, et nad hakkavad nüüd Kristen Michalit kui volikogu fraktsiooni juhti esile tõstma. Michal elab Tallinnas. Ta on olnud linnaosavanem ja seega on tal kommunaalpoliitiku kogemus olemas. Rääkida ta ka oskab. Kõik see räägib tema kasuks. Kui aga vaadata teda kui opositsiooni juhti, siis selle tööga ta küll ei ole toime tulnud. Mingite kampaanialike üritustega, nagu näiteks suure riigilipu volikogu saali toomine, on ta tegelnud.

See oli pigem tsirkuse tegemine, sisulisi teemasid ja alternatiive Reformierakonna fraktsioonil välja pakkuda pole olnud. Michal ei ole karismaatiline inimene, aga juht peab seda olema. Reformierakonna linnavolikogu fraktsioonis on palju asjalikke ja sõnakaid liikmeid. Näiteks Õnne Pillak on väga aktiivne ja teeb alati väga häid ettepanekuid. Michal on lihtsalt Reformierakonna sisemise hierarhia määratud isik linnapea kohale. Michali kandidatuuri teeb väga rünnatavaks nn kilekotiskandaal, mida kõik ju veel hästi mäletavad. Tookord pani ta valge kampsuni veel selga, et näida väliselt süütukesena.

Keegi ei kahtle, et Keskerakond taas kohalikud valimised võidab

Politoloog Rein Toomla

Kindlasti on Michalil olemas väljavaated saada Tallinna linnapeaks. Seda juhul, kui ta valimiste ajaks on veel Reformierakonna kandidaat. Aga küsimus on pigem Keskerakonnas. Keegi ei kahtle, et Keskerakond Tallinnas kohalikud valimised võidab. Küsimus on, kas Keskerakond saab nii suure enamuse, mis võimaldab tal üksinda valitseda. Kui absoluutset enamust ei saada, on Michalil tõepoolest mingisugused võimalused tõusta linnapeaks.

Kindlasti esitatakse linnapea kohale palju tugevamaid kandidaate

Sotsist volikogu saadik Rainer Vakra

Michal on olnud kaua poliitikas ja tunneb seda valdkonda läbi ja lõhki, kuid mina teda Tallinna linnapeaks sellegipoolest mingil juhul ei valiks. Michal oli Reformierakonna valik, kuid mina eeldasin, et nad panevad linnapeakandidaadiks Kaja Kallase. Praegu tuleks teha volikogus rohkem tööd ja mõelda üheskoos, kuidas tallinlaste elu paremaks muuta. Kindlast esitatakse enne valimisi palju tugevamaid ja paremaid kandidaate linnapea kohale.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.