"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
VIDEO! Mupo alustas parkimiskontrolli kaubanduskeskuste juures (0)
17. detsember 2019
MUPO

Alates nädala algusest pöörab munitsipaalpolitsei erilist tähelepanu parkimisele kaubanduskeskuste juures. Kontrollitakse parkimist invakohtadel, invakaartide õigsust ja kehtivusaegu, samuti saavad karistada sõidukijuhid, kes on oma auto parkinud kas keelumärkide või seda keelava märgistuse mõjualas, jalakäijate ülekäiguradadele, ohutussaarekestele või haljasaladele. 

“Kui igal aastal oleme jõuluajal vaikimisi välja kuulutanud jõulurahu, siis eelmise aasta kogemus näitab, et jõulurahu kaubanduskeskuste juures välja kuulutada ei saa, liiga palju on nahaalseid juhte, kes on kõiki liikluskorraldusvahendite nõudeid eirates valmis oma autoga kasvõi leti ette sõitma,” ütles Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Aivar Toompere. “Seetõttu karistame sellel aastal parkimisrikkujaid täie karmusega ja eriti neid kes kasutavad invakohta, kui neil selleks õigus puudub.”

 

Toompere ütles, et vastasel juhul läheb kõige kibedamal ostuajal kord täiesti käest ära. Tema sõnul on esimesed märgid lähenevast jõuluostlemisest juba kaubanduskeskuste juures  nähtavad.

Toompere sõnul tekitavad valesti parkivad autod peavalu kaasliiklejatele ja põhjustavad mõlkimisi ja väiksemaid avariisid aga ja mis kõige olulisem – võivad takistada vajadusel operatiivsõidukite ligipääsu abivajani.  

“Varuge endale veidi rohkem aega ja parkige oma auto korrektselt. See välistab paarikümne eurose ebameeldiva üllatuse klaasipuhastaja vahel. Igatahes on mupo patrull väljas tavalisest suuremate jõududega ning seda kuni aasta lõpuni,” ütles Toompere.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.