"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
VIDEO! Tänavuse Kuldmikrofoni pälvis Olav Osolin (0)
19. detsember 2019
Scanpix

Eesti Ringhäälingute Liit ja Eesti Rahvusringhääling tähistasid eile 93 aasta möödumist ringhäälingu sünnist Eestis. Traditsiooniliselt andis Eesti Ringhäälingute Liit üle ka aastapreemia.

18. detsembril 1926 algasid Eestis regulaarsed raadiosaated. Seda ajaloolist tähtpäeva tähistas Eesti Ringhäälingute Liit koos Eesti Rahvusringhäälinguga eile traditsioonilise ühisraadio­saate eetrisseandmisega. 

Traditsiooniliselt andis Eesti Ringhäälingute Liit saates üle ka aastapreemia – Kuldmikrofoni. Tänavu sai selle kauaaegse ja mitmekülgse töö eest raadios ja televisioonis Olav Osolin.

Raadiosaate juhtideks oli Liis Seljamaa Kukust ja Sten Teppan ERR-ist, muusikalise poole eest hoolitses noor artist Eleryn Tiit. Saate külalisteks oli Raul Rebane, Marek Reinaas ja Heini Vaikmaa, kes meenutasid kuldmikrofoni laureaadiga seotud lugusid, aga juttu tuli ka ringhäälingu olevikust ja tulevikust.

Kuldmikrofoni autoriks on ehtekunstnik Krista Lehari.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.