„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Jazzkaar 2020 toob kevadel Eestisse džässilegendid (0)
26. detsember 2019
Scanpix/Pilt on illustratiivne

Festival Jazzkaar 2020 toob kevadel Eestisse džässilegendid Purimi-Moreira ja supergrupi FORQ.

Kevadisel festivalil Jazzkaar näeb esmakordselt Eestis koos musitseerimas Ladina-Ameerika rütmide parimaid – Flora Purimi ja Airto Moreira’t ning ägedaimatest improvisaatoritest koosnevat supergruppi FORQ. Kahe äsja avalikustatud artisti kontserdipiletid on nüüd müügil. Festivali Jazzkaar kontserdipiletid on soodushinnaga aasta lõpuni!

31. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 17.-26. aprillini 2020 üle Eesti. Kevadisel džässipeol on esinemas Grammydega pärjatud Ameerika staarid – vokaaldžässi legend Dee Dee Bridgewater, uue generatsiooni suunalooja Cécile McLorin Salvant, kitarrigeenius Marc Ribot bändiga Ceramic Dog, Skandinaavia maagiline supertrio Rymden ja jazzvokalistide tähistaevasse tõusnud prantslanna Cyrille Aimée. Reedel lisandusid esinejate nimekirja veel troopikaküllase džässi legendid Flora Purimi ja Airto Moreira ning Snarky Puppy fännidele suurt rõõmu pakkuv supergrupp FORQ.

Vaieldamatult maailma tipptrummarite hulka kuuluv Airto Moreira on 70ndail loodud fusion-džässigrupi Weather Report üks asutajaliikmeid, tema ürgset rütmiannet kuuleb ka Miles Davis albumil “Bitches Brew” ning ka Chick Corea albumitel “Return to Forever” ja “Light as a Feather”. Flora Purimi harukordne, kuue oktaviline hääleulatus on talle toonud mitmeid Grammy nominatsioone ja varajastel 60ndatel alanud loometee on teda kokku viinud tõeliste jazzilegendidega nagu Gil Evans või George Duke. Oma abikaasa Airto Moreiraga on brasiillanna salvestanud üle 30 albumi ja peale 14-aastast pausi on ta oma värske albumiga taas laval. Ainulaadse kavaga jõuab legendide tuur koos bassist Thiago Espirito Santo juhitud ansambliga ka Jazzkaarele 26. aprillil kell 17 Vabale Lavale. Kontserti toetab Brasiilia suursaatkond.

FORQ on dünaamilise soundiga ägedatest improvisaatoritest koosnev klubivööndi ääremail tegutsev instrumentaalansambel, mille asutasid klahvpillimängija Henry Hey ja bassist Michael League. Ent nüüd musitseerivad koos Henry Heyga FORQis Snarky Puppy’st tuntud kitarrist Chris McQueen ja samast bändist trummar Jason “JT” Thomas ning nendega liitub veel bassimees Kevin Scott. Arvestades FORQi muljetavaldavat rivistut võib neid hõlpsalt nimetada supergrupiks, kes annab oma esmakordse kontserdi Eestis 24. aprillil kell 22 Vabal Laval.

Kogu festivali programm avalikustatakse 2020. aasta alguses Jazzkaare kodulehel. 31. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 17.-26. aprillini 2020 üle Eesti. Festivali Jazzkaar 2020 kontserdipiletid on eriti soodsad aasta lõpuni. Kontsertide piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja kodulehel www.piletilevi.ee.

Jazzkaar 2020 peasponsorid on JURA, Jazz Pesulad ja Eesti Päevaleht ning aastasponsorid My City Hotel, BMW, Tallink ja Aktaprint. Festivalikeskust aitavab püstitada Telliskivi Loomelinnak, Prike ja Nobe. Dee Dee Bridgewateri kontserdi aitab Eestisse tuua Viru Keskus ning Cécile McLorin Salvant’i kontserdi toob publikuni Seesam kindlustus. Festivali toetavad kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Brasiilia suursaatkond.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.