"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Homme tutvustatakse noortele Tartu õppimisvõimalusi (0)
08. jaanuar 2020
Sarina Wennerqvist

Rohkem kui 25 töötoas saab näha ja proovida erialade praktilisemat poolt. Õigusteaduskonna tudengid korraldavad muinasjutukohtu, kus mängitakse läbi kohtuvaidlus.

Homme Tallinnas Kultuurikatlas toimuval kõrghariduspäeval “Õpi Tartus!” saavad gümnasistid koguda teavet ülikoolilinna õppimisvõimaluste kohta ja osaleda mitmekülgses haridusprogrammis. Kõrghariduspäev toimub tänavu viiendat korda. 

Kõrghariduspäeva projektijuhi, Tartu Ülikooli turundusspetsialistiMarleen Otsuse sõnul on “Õpi Tartus!” põnev üritus, mis aitab tulevasel üliõpilasel edasist karjääri varakult planeerima hakata. “Usun, et kõrghariduspäeval tutvustatavate arvukate erialade seast leiab igaüks endale mõne huvipakkuva valdkonna, mille esindajatega ta saab vahetult suhelda. See aitab õpilastel teha teadlikke otsuseid endale meelepärase tuleviku kohta,” lisas ta.

Ülikoolilinna õppimisvõimalusi tutvustava päeva konverentsil räägib füüsikaõpetaja Eerik Säre köitva esinemise alustõdedest, Eesti esimene naissoost pataljoniülem Margot Künnapuu kaitseväelase elukutsest ja lennujuht Taavi-Martin Enno lennujuhtimisest kui balansseerimise kunstist. Füsioterapeut TaaviMetsma innustab valuravis kriitiliselt mõtlema, aga RMK juhatuse esimeesAigar Kallas saadab kõik hoopis metsa.

Psühhiaatria ja psühhoteraapia keskuse Sensus kliiniline psühholoog ja psühhoterapeut Katri-Evelin Kalaus õpetab kõrghariduspäeval gümnaasiumilõpetajatele, kuidas valikuid tehes vähem muretseda. Kalause sõnul on kooli lõpetamine suur elumuutus, mis toob kaasa palju ebamäärasust, vastutust ja praktilisi probleeme. “Pidev muretsemine sama asja pärast ei anna aga uut infot ega suurenda õigete valikute tegemise tõenäosust,” selgitas Kalaus. Kõrghariduspäev on hea võimalus saada rohkem teavet, mille põhjal teha hiljem teadlik erialavalik ilma liialt muretsemata.

Rohkem kui 25 töötoas saab näha ja proovida erialade praktilisemat poolt. Muu hulgas kutsuvad Tartu Ülikooli õigusteaduskonna tudengid gümnasiste muinasjutukohtusse, kus mängitakse tuntud muinasjutu näitel läbi kohtuvaidlus. Õpetajakoolituse üliõpilased näitavad aga seda, kuidas õppid mängu kaudu ja mis on kuulsaNÕHK-i koogi saladus. Nõuandeid elustamise ja traumadega toimetulemise kohta jagavad arstiteaduse üliõpilased.

Lisaks pakuvad meie karjäärinõustajad kõrghariduspäeva jooksul karjäärikiirabi ja huvitavate erialadega on võimalik tutvuda kiirkohtingu vormis.

Sisutiheda päeva jooksul saab peale Tartu Ülikooli tutvuda ka Tartu Tervishoiu Kõrgkooli, Eesti Maaülikooli, Kaitseväe Akadeemia ja Eesti Lennuakadeemia erialade ning sisseastumistingimustega. Päeva lõpetab Daniel Levi bändi meeleolukas akustiline kontsert.

Kõrghariduspäeva juhib tuntud näitleja Kristjan Lüüs. Rohkem teavet ja registreerimislingi leiab ürituse veebilehelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.