"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kolonel Tõnu Miil: Eesti poistega on Iraagis kõik korras (0)
08. jaanuar 2020
Scanpix

"Olukord on läinud üsna pinevaks arvestades teisipäevaöist raketirünnakut. Väga selgelt on indikatsioonid sellised, et need on Iraani poolt korraldatud ja juhitud, kuid Kuveidis meil on siin rahulik," ütles Eesti kaitseväe Iraagi kontingendi vanem kolonel Tõnu Miil. 

Miil kinnitas täna hommikul, et Iraagis paiknevate Eesti kaitseväelastega on kõik korras, vahendas BNS. 

Vanemstaabiohvitserina operatsiooni Inherent Resolve (OIR) staabis teeniv Miil märkis, et juba mitmel päeval on Bagdadist staapi Kuveiti ümber kolitud. 

“Öösel toodi suuresti kogu Bagdadis rohelises tsoonis olnud OIR-i staap ära Kuveiti ja seda on tehtud juba mitmel päeval. Ise saabusin täna varahommikul Kuveiti ja siin organiseeritakse uuesti OIR-i staap. Teisipäeva õhtuse seisuga oli Bagdadis väga rahulik. Täna hommikul liikusin veel Bagdadi lennujaamast rohelisse tsooni ning tänavatel midagi erilist ei olnud,” märkis ta.

Samas on Bagdadis rahutusi kogu aeg ning rahutustes osalejad oma elud seal sisse seadnud, kuid üldiselt oli Bagdadis rahulik.

“Olukord on läinud üsna pinevaks arvestades teisipäevaöist raketirünnakut. Väga selgelt on indikatsioonid sellised, et need on Iraani poolt korraldatud ja juhitud, kuid Kuveidis meil on siin rahulik,” ütles ta.

“Lähipäevil paneme staabi püsti ja hakkame oma staabitööd tegema ja OIR-i edasisi samme planeerima,” ütles Miil.

Miili sõnul on põhimõtteliselt staabikolimised seotud inimeste turvalisusega. “Kõikides baasides, kus ka Eesti poisid on, tegeletakse ikkagi baasi turvalisuse hoidmisega. Poistega on kõik korras,” ütles ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.