"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Erakondade reitingud: Eesti 200 möödus Isamaast (0)
09. jaanuar 2020
Scanpix

Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 33,4, Keskerakonda 21,9 ja Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda 15,5 protsenti valimisõiguslikest kodanikest, näitavad Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud Norstati värsked küsitlusandmed. 

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 2. detsembrist 7. jaanuarini ning kokku küsitleti 4001 valimisealist Eesti kodanikku. 

Esikolmikule järgnevad Sotsiaaldemokraatlik Erakond 10,1 protsendiga ning Eesti 200, mis on tõusnud seitsme protsendiga viiendale kohale. 6,1-protsendilise toetusega on langenud kuuendaks Isamaa. Eelmise aasta algusest alates toimuvates Norstati küsitlustes pole Eesti 200 toetus kordagi nii kõrge olnud ega erakond pole Isamaad edestanud. 

Nii koalitsiooni- kui ka opositsioonierakondi toetab kokku 43,5 protsenti küsitlusele vastanutest.

Tulemuste presenteerimisel on MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. See tähendab, et valimiks kujuneb vähemalt 4000 inimest ning statistiline viga on +/- 1,55 protsenti. Sellisel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest. Nelja nädala koondtulemuste presenteerimine andis kõikide valimiseelsete küsitluste seas kõige täpsema tulemuse, erinedes tegelikest valmistulemustest maksimaalselt vaid 0,9 protsenti.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut on 2016. aasta jaanuaris asutatud mõttekoda, mis uurib ja analüüsib Eesti ühiskonnas toimuvaid sotsiaalseid protsesse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.