"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII JA VIDEO! Tallinna loomaaed tähistas kotkaste kaitse päeva (0)
11. jaanuar 2020
Albert Truuväärt

Laupäeval, 11. jaanuaril algusega kell 11 kutsus loomaaed vaatama maailma läbi kullipilgu – põhjavärava lähedal Veskimetsa veeres asuval kullimäel tähisati kotkaste kaitse päeva.

Samal päeval kell 12 on paksunahaliste majas tegutsemisvalmis ja ootavad uudistajaid elevandid ning kell 13 luurab oma toiduportsu amuuri leopard. 

Tasapisi pikenev valguspäev muudab kullimäe asukad erksaks ja häälekaks, sest algamas on kotkaste elus oluline aeg – pesitsusperiood. Kõige varasemad pesitsejad habekotkad on juba mõnda aega õhevil, õrnutsevad teiseteisega, nokitsevad pesa kallal ja paarituvad. Ka üht kaljukotkapaari on paaritumas kuuldud. Raisakotkapaar aga valib usinalt raokesi ja ehitab pesa.

Hääleka kullimäe kohal tiirutas läinud nädalal uudishimulik merikotkapaar. Sookurg jalutab linnutiikide rohelisel muruaasal ja lehvitab tiibu, hallõgija ja sabatihaste parv lendavad toiduotsinguil ringi.  

Novembri lõpus paksunahaliste maja terraariumi kolinud berberi vööthiirepaar sai aasta alguses pesakonnaga maha ja nüüd võib nelja pisikest vöödilist hiirepoega koos vanematega söögikausi juures asjatamas või muidu ringi sebimas näha.

Looduskooli eluslooduse klassis on kaks uut asukat: kesknädalal kolis õpilaste poolt sisustatud suurde terraariumi amuuri roninastik, neljapäeval aga toodi loomaaeda kaubalastiga Eestimaale sattunud Egiptuse rohutirts.

Vaata galeriid (22)

Troopikamaja suures akvaariumis ujub nüüd jõeraide paar. 

Kesknädalal läbis tervisekontrolli ja kiibistati jääkaru Friida. Ta kaalub 235 kilo ja tema talvine nahaalune rasvakiht on 20 cm paks. Sellal, kui Friida oli veterinaaride hoole all, tõsteti jääkarude aedikutesse kaks suurt puutüve.

Neljapäeval läbis tervisekontrolli tüügassiga Sambo. Ühtlasi värgiti ka tema sõrad.

Esmaspäeval sündinud aksishirve vasikas oli nii nõrk, et temast ei saanud elulooma ja ta anti teisipäeval amuuri leopardile söödaks.


Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.