"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Mullu tabati ühistranspordist üle nelja tuhande "jänese" (0)
24. jaanuar 2020
Mupo

"Kõige korralikumad on nõmmekad ja Õismäe elanikud, enim jäädakse vahele Lasnamäel ja Koplis," ütles Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti piletipatrulli grupijuht Liivi Henn Pealinnale.

Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet koostas eelmisel aastal ühistranspordis ilma piletita sõitmise eest 4253 trahviotsust, mida on 1,7 protsenti enam kui 2018. aastal.

Trahve tegi Munitsipaalpolitsei eelmisel aastal trahve 84 936 euro eest, mis tähendab, et kasv oli 8,6 protsenti.

Eelmise aasta detsembris tehti 121 trahviotsust, kogusummas  2416 eurot.

Liivi Henn ütles, et “jänesed” põhjendavad piletita sõitu kõige sagedamini unustamisega. Siiski ei mõista ka paljud inimesed, miks nad peavad rohelist kaarti valideerima, kui nad on Tallinna elanikud, kellele niikuinii kehtib tasuta sõidu õigus.

“Meie ülesanne ei ole kontrollida inimeste elukohta,” sõnas ta ning manitses inimesi korrektselt kaarti valideerima.

Kellaajaliselt ei osanud Henn vahelejäämise trendi välja tuua, küll aga võib tema sõnutsi märgata, et Nõmme ja Õismäe elanikud on korrektsemad, ent Lasnamäe ja Kopli liinidel sõidab rohkem piletijäneseid.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ütles, et Munitsipaalpolitsei on teinud piletita sõitjate tabamisel head tööd ning linna poolt ollakse nendega rahul.  Probleeme on tema sõnul veel võõrtöölistega, kes ei tea kuidas käituda ning sõidavad ilma piletita.

“Tallinna elanikele, aga ka mujalt Eestist tulnutele on teavitustöö mõjunud. Kuna valideerimise süsteem kehtib juba seitse aastat, ei tohiks olla kuigi palju inimesi, kes saaks väita, et nad ei tea, kuidas rohelist kaarti kasutada,” sõnas Klandorf.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.