"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nõmme linnaosa valitsus kogus piirkonnast ligi 700 tonni jäätmeid (0)
24. jaanuar 2020
Nõmme LOV

Nõmme linnaosa valitsuse poolt 2019. aastal korraldatud tööde käigus koguti piirkonnast ligi 700 tonni jäätmeid.

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul oleks osa linnaosavalitsuse poolt kokku kogutud jäätmetest saanud inimesed ise tasuta jäätmejaama või kogumiskonteineritesse viia.

“Jätkuvalt tuleb jäätmeid koguda metsade ja teeradade äärest ning pakendikonteinerite ümbrustest. Ka konteineritesse jõuab sinna mitte kuuluvaid jäätmeliike,” rääkis Šillis. “Kogukond on Nõmmel tugev ja kindlasti saame nõmmekatega koostöös palju ära teha, et probleeme esineks veel vähem,” lisas ta.

2019. aastal koguti Nõmme linnaosavalituse poolt üle 150 tonni erinevaid jäätmeid: 72,96 tonni segaolmejäätmeid, 64,74 tonni biojäätmeid, ehitusjäätmeid oli 10,42 tonni, rehve üle 2 tonni ning oksajäätmeid suurusjärgus 180m³. Jäätmeveole ja utiliseerimisele kulutatud summa oli 13 349 eurot. Eelnevale lisandub 549 tonni mahus lehekotte, nende vedu ja utiliseerimine läksid maksma 69 010 eurot.

Võrdlusena saab välja tuua, et 2018. aasta kevadel veeti lehekottide kampaania käigus minema üle 46 000 okka- ja lehekoti, mis sisaldasid kokku 543 tonni aia- ja haljastujäätmeid.

Jäätmejaamade kontaktid ja lahtiolekuajad on leitavad siit: https://www.tallinn.ee/est/keskkond/Jaatmejaamad-Tallinnas.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.