"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rahvusvahelise energiasäästuvõistluse võitis Miina Härma gümnaasium (0)
26. jaanuar 2020
Scanpix

Tartus toimus laupäeval rahvusvahelise energiasäästunippide õpilasvõistluse finaal, mille peaauhinna noppis Tartu Miina Härma gümnaasiumi võistkond MeidhuvitabMHG.

Teisele kohale tuli Lümanda põhikooli võistkond Lümanda Säästjad ning kolmandaks Sillaotsa kooli võistkond KAK, teatasid korraldajad.

Teaduskeskuses Ahhaa peetud Eesti-Läti koostööprojekti “Energy Advice! – Piirideülesed energiasäästunipid” õpilasvõistluse finaalis võtsid omavahel mõõtu Eesti ja Läti koolide õpilased. Võistluse esimeses osas pidid meeskonnad orienteeruma Ahhaa keskuses ning lahendama kümme ülesannet. Teine osa oli välkviktoriin, kus õpilased vastasid erinevatele energiateemalistele küsimustele.

Ürituse Eesti-poolse korraldaja ning žüriiliikme Katrin Juhansoni sõnul jäi esikolmikust napilt välja üks läti võistkond, millest on küll kahju, kuid punktide andmise osas valitses žüriiliikmete seas üksmeel. Võitjameeskond MeidhuvitabMHG sai lõpuks teistest peajagu rohkem punkte.

Ülesandeid hindas kaheksaliikmeline žürii – Edgars Korsaks-Mills (Elektrum), Anrijs Tukulis (Elektrum), Elīza Trama (VHTP, projektijuht), Elīza Cimdiņa (VHTP), Inese Nikopensius (Eesti-Läti programm), Janika Ruusmaa (Tartu loodusmaja), Katrin Juhanson (Tartu loodusmaja, projekti koordinaator), Eeva Kirsipuu-Vadi (Rohelise Kooli programmi Eesti koordinaator).

Tegemist oli projekti “Energy Advice! Piirideülesed energiasäästunipid” lõpuüritusega, mille raames toimus Ahhaa keskuses paralleelselt ka perepäev. Tartu loodusmaja koordineeritud projekti “Energy Advice” põhieesmärk oli tõsta koolinoorte keskkonnateadlikkust ja tutvustada erinevaid võimalusi, kuidas oma igapäevaelus teha nutikamaid valikuid, mis aitavad säästa energiat. Koostööd tehti piiriüleselt koos Läti Kuramaa demokeskusega, et erinevate tegevuste kaudu pakkuda kooliõpilastele süvateadmisi energia kasutamisest erinevates igapäevaelu valdkondades ja teadvustada energiasäästliku eluviisist tulenevat kasu.

Projekti rahastab Eesti-Läti piiriülene koostööprogramm ja kaasfinantseerib keskkonnainvesteeringute keskus (KIK).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.