"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Selveri heategevuskampaaniaga "Koos on kergem" koguti üle 100 000 euro (0)
27. jaanuar 2020

Sel nädalal annab Selver üle 16 Eesti haigla laste- või sünnitusosakonnale heategevuskampaaniaga "Koos on kergem" kogutud 105 400 eurot toetusraha.

“Selverile on läbi aastate olnud südameasjaks aidata nõrgemaid panustades väikelastega seotud meditsiiniseadmete soetamisse. On suur au vedada üht Eesti vanimat heategevuskampaaniat, mis seisab selle ülla eesmärgi täitmise eest. Heade klientide, Selveri töötajate ja koostööpartneriteta poleks see toetussumma kokku tulnud. Täname kõiki oma panuse eest!” ütleb Selveri juht Kristi Lomp.

Seitsmeteistkümnendat aastat järjest toimuva kampaaniaga kogusid kõik 53 Selverit üle Eesti raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale. Selveri kliendid said oma kodukoha haiglat toetada iga poeskäiguga ostes šokolaade, helkureid, kasutades SelveEkspressi annetuskoodi või annetades sularaha annetuskastidesse ja kassades asuvatesse topsidesse. Tänavu olid avatud ka toetusliinid, millele helistades sai annetada kas 5 või 10 eurot.

Kogusumma 105 400 eurot läheb jagamisele kampaanias osalevate haiglate vahel.

Tänavune suurim toetussumma 56 000 eurot läheb Tallinna Lastehaiglale. Annetussumma eest on haiglal kavas soetada käerobot, mis on kaasaegne meditsiiniseade mängulise teraapia läbiviimiseks.

Uus seade aitab lapsi, kellel on ühe kehapoole halvatus või kes ei saa neuroloogiliste häirete tõttu oma käsi tavapärasel viisil liigutada. 

Käerobot toetab kätt, mis võimaldab patsiendil tegevuse sooritamisel kasutada kõiki allesjäänud motoorseid funktsioone ja julgustab kätt rohkem liigutama. Robot annab tagasisidet reaalajas, mis võimaldab terapeudil kohe vastavalt vajadusele masina seadeid korrigeerida.

Tartu Ülikooli Kliinikum kasutab kogutud 13 300 eurot lasteintensiivravi osakonnale uue fiiberbronhoskoobi soetamiseks. Tegemist on meditsiinilise optikariistaga, mida kasutatakse hingamisteede vaatlemiseks.

Ülejäänud toetusraha jagatakse projektis osalenud maakonnahaiglate vahel.

Heategevusprojekt “Koos on kergem” kestis 19.11.2019-04.01.2020, mille jooksul said kliendid osta Kalevi šokolaade või kampaaniahelkureid. Raha sai annetada ka müügisaalis asunud annetuskoode skaneerides või jättes sularaha kauplustes asunud annetuskastidesse. Olulise panuse andsid ka kampaaniapartnerid – kampaanias osalesid Kalev Maiuspala toodetega, Tartu Mill Haage vesi ning Mayeri valik pesukapsleid.

Kokku toetatakse üle Eesti 16 haiglat ja haiglate lasteosakonda. Aastate jooksul on kogutud toetusi üle miljoni euro, mis on läinud haiglate vahel jagamisele. Saadud raha eest ostavad haiglad seadmeid, mille jaoks on enim vajadust – voodipesust kuni operatsioonilaudadeni.

Tänavuse “Koos on kergem” heategevuskampaaniaga toetab Selver Tallinna Lastehaigla Toetusfondi, Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi, Pärnu haiglat, Kuressaare haiglat, Hiiumaa haiglat, Ida-Viru keskhaiglat, Narva haiglat, Viljandi haiglat, Valga haiglat, Lõuna-Eesti haiglat, Põlva haiglat, Järvamaa haiglat, Läänemaa haiglat, Rapla maakonnahaiglat, Rakvere haiglat ning Jõgeva haiglat.

 

Tallinna Lastehaigla Toetusfond

56 000

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond

13 300

Pärnu Haigla

3 300

Kuressaare Haigla

2 900

Hiiumaa Haigla

2 700

Ida-Viru Keskhaigla

3 100

Narva Haigla

2 900

Viljandi Haigla

2 600

Lõuna-Eesti Haigla

2 100

Valga Haigla

1 700

Jõgeva Haigla

2 500

Rakvere Haigla

3 200

Põlva Haigla

2 100

Järvamaa Haigla

2 300

Läänemaa Haigla

2 200

Rapla Maakonnahaigla

2 500

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.