"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tööturule suundub ligi 50 magistrikraadiga õde (0)
30. jaanuar 2020
Scanpix

“Tee tervishoiukõrgkoolide magistriteni on olnud pikk ja väldanud aastaid. Loodame nüüd, et kauaoodatu saab tööturul väärika tähelepanu osaliseks,” sõnas Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits. 

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli talvised lõpetajad saavad sel nädalal kätte oma rakenduskõrghariduse lõpudiplomid ja kutseõppe lõputunnistused.

Esmakordselt kõrgkooli ajaloos saavad lõpudiplomi ka terviseteaduse magistriõppekava lõpetajad. Kokku suundub tööturule 296 tervishoiuvaldkonna töötajat, neist 47 magistrikraadiga.  

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli talvistel lõpuaktustel saavad esimest korda ajaloos lõpudiplomi pea 50 terviseteaduse magistriõppekava lõpetajat. Rakenduskõrgharidusõppe diplomi saavad seekord 168 lõpetaja, kelleks on õed, ämmaemandad, tervisedendajad, optometristid ja hambatehnikud. Lisaks antakse 81 kutseõppe lõputunnistust hooldustöötajatele ja erakorralise meditsiini tehnikutele. Cum Laude lõpetab kõrgkooli 21 üliõpilast, tänukirjaga tunnustatakse 27 silmapaistvat ja aktiivset õppurit.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernitsa sõnul saavad lõpudokumendid uued tervishoiutöötajad, nende hulgas ka esimesed terviseteaduse magisitrid.

“Tee tervishoiukõrgkoolide magistriteni on olnud pikk ja väldanud aastaid. Loodame nüüd, et kauaoodatu saab tööturul väärika tähelepanu osaliseks,” sõnas Ernits. “Meil on vaja kõiki tervishoiukõrgkoolide lõpetajaid, sest vananev elanikkond vajab kõiki teenuseid, kelle osutajaid me koolitame.”

Kõrgkooli õppeosakonna kogutud lõpetajate tööhõive statistika näitab, et 81 protsenti protsenti kõrgkooli lõpetajatest töötab lõpudokumendi kättesaamise ajal juba erialasel ametikohal ning kuus protsenti plaanivad erialasele tööle suunduda lähima kahe kuu jooksul. 

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise ja heaolu valdkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, mille missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tehnoloogiliste pädevustega tervisevaldkonna töötajaid. Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub ka teistes regionaalsetes üksustes.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.