"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD! Pirita ja Viimsi austasid Tartu rahu 100. aastapäeval Eesti suurmehi (0)
02. veebruar 2020
Albert Truuväärt

Piduliku päeva üritused algasid kell 10 hommikul Kesklinna kalmistul, kus meenutati 100 aasta taguseid sündmusi ning tänati ja avaldati austust rahuläbirääkimiste Eesti delegatsiooni juhile, kunagisele Tallinna linnapeale ja meie ühele suurimale riigimehele Jaan Poskale.

Pirita linnaosa ja Viimsi vald tähistasid üheskoos Tartu rahu 100. aastapäeva. Lühikeste tänukõnedega esinesid Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat, Viimsi abivallavanem Annika Vaikla ning Jaan Poska suguvõsa esindajad ja austajad.

Vaata galeriid (12)

“Tänase noorema põlvkonna jaoks tähendab 100 aastat tagasi sõlmitud Tartu rahuleping Eesti rahvusvahelist tunnustamist, eesti keelt ja kultuuri ning turvalise ühiskonna loomist,” sõnas linnaosavanem Tõnis Liinat. “Sada aastat tagasi sündis väikese Eesti suur ime – sõlmiti Tartu rahu. Austus ja kummardus kõigile, kes selle Eestile tõid,” lisas ta.

Viimsi abivallavanema Annika Vaikla sõnul pole midagi tähtsamat kui rahu. “Hoiame rahu oma riigis, oma perekonnas, oma südames,” ütles ta.

Tartu rahulepingu 100. aastapäeval asetasid Pirita linnaosa ja Viimsi valla esindajad tänukimbud Metsakalmistul president Konstantin Pätsi ja president Lennart Meri hauale. Esines puhkpilliorkester.

Metsakalmistult siirduti Viimsisse Johan ja Maria Laidoneri mälestusmärgi juurde, kuhu oli kogunenud hulk rahvast. Tartu rahust ja selle mõjust rääkisid Viimsi valla aukodanik Tunne Kelam ja Viimsi vallavolikogu aseesimees Mari-Ann Kelam. Mälestusmärgi juurde tõid lilli ja pärgi ning esinesid tänusõnavõttudega Viimsi ettevõtlike daamide assotsiatsiooni, Rotary Klubi, Laidoneri Seltsi ja teiste organisatsioonide esindajad.

Päev jätkus ühise koosviibimisega Eesti sõjamuuseumis. Räägiti Eestit mõjutanud olulistest ajaloosündmustest ning meenutati neid, kes on langenud Eesti vabaduse eest võideldes. Muusikalist külakosti pakkus Püünsi kooli mudilaskoor.

Tartu rahu 100. aastapäeva üritusel osalesid nii Viimsi kui ka Pirita naiskodukaitsjad, kodutütred ja noorkotkad, samuti kaitseliidu esindajad.

Pirita linnaosa ja Viimsi vald on Tartu rahu aastapäeva tähistanud üheskoos kümmekond aastat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.