"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Lasnamäe taha kerkib uus asum (2)
11. veebruar 2020
Scanpix

Tallinna linnavolikogu algatas eelmisel nädalal detailplaneeringu, mis näeb ette uue asumi rajamise Lasnamäele Peterburi tee ja Raadiku tänava vahele.

 

Praegusele tühermaale Peterburi tee 105 / Raadiku 10 peaksid kerkima kuue- kuni kaheksakorruselised hooned, kus on kokku pool tuhat korterit. Peale selle ehitatakse sinna veel üks kaheksakorruseline ärihoone ja neljakorruseline parkimismaja. Uues asumis hakkab olema 1072 parkimiskohta.

Abilinnapea Andrei Novikov rääkis Postimehele, et Astlanda Kinnisvara tahab Raadiku tänava munitsipaalmajade kõrvale ehitada tavalise elurajooni. “Seal on tühermaa, kus on endise koolihoone varemed, mille riik müüs maha. Nüüd on sinna plaanitud kinnisvaraarendus, kus on elumajad ja keskel suurem avalik haljasala,” selgitas Novikov.

Ta nentis, et kui tavaliselt tekib nii suurte arenduste puhul alati küsimus kooli- ja lasteaiakohtade, ühistranspordi ja muu eluks vajaliku kohta, siis selle planeeringuga selliseid muresid pole. “Sealsamas kõrval on haridusasutused olemas. Enne planeeringu algatamist küsisime veel haridusametilt üle, kas sinna oleks vaja täiendavat haridusasutust, ja meile kinnitati, et vastupidi. Nii et see on üks väheseid arendusi, kus on kõik korras, ka toidukauplused on lähedal. Need 500 korterit, mis sinna tekivad, on kõigega hästi varustatud,” ütles abilinnapea.

Peale muude kaupluste peaks elurajooni läheduses avatama üks Lidli pood. See plaan on küll kohtus vaidlustatud, kuid Novikovi sõnul on Lidl ühe sellise kohtuvaidluse juba võitnud. “Kui sinna tuleb ka Lidl, siis peaks tekkima täiesti kompaktne elukeskkond,” arvas Novikov.

Tema sõnul pole seal probleeme ka ligipääsetavusega. “Kui vaadata linna perspektiivset plaani asuda Väo liiklussõlme valmimise järel Peterburi maantee kallale või siis ühendusteid, mis tekivad otse läbi selle arenduse Peterburi maanteele, siis logistilises mõttes hakkab see kindlasti olema hea piirkond,” kinnitas Novikov.

Kesklinnaga ühendavad uut arendust Laagna tee ja Peterburi tee. “Bussiliinid on Laagna tee ääres, nii et ka ühistranspordiühendus on sealt väga hea. Ma ütleks isegi, et seal on topelthea transpordiühendus, sest seal on nii busside Seli lõpp-peatus kui teisel pool päris lähedal ka busside Kärberi lõpp-peatus, kus väljuvad bussid üle linna. Nii et sealt on võimalik ümber istumata jõuda näiteks Põhja-Tallinna,” selgitas abilinnapea.

Ta lisas, et Lasnamäe on küll nõukogude ajal planeeritud ja seda võib kiruda, aga siiski olevat tegu ühega vähestest Tallinna piirkondadest, mis on planeeritud nüüdisaegseid nõudeid järgides. “Lihtsalt sellepärast, et see oli kõige uuem linnaosa, mis oli kavandatud 200 000 inimesele. Ajalooliselt väljakujunenud asumitesse või endistele tööstusaladele elamuid kavandades tekib terve hulk probleeme, mida Lasnamäel ei ole,” ütles Novikov.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kõik Talina kokku
11. veebr. 2020 09:32
Ikka ja jälle tuleb meelde vana hea Mõisa Jürka elik kõik lausa kõik viimane kui üks Tallinna kokku Jürka kuldne sentents tegelt igihaljas. Mõnel mehel on mõistust tegelt. Värk lugupeetavad tegelt hoopis hoopis hullem Soome ja Rootsi neegerahvad leiavad omale suurepärase pesitsuspaiga elik Neegerlinn Tšernogorsk EstoNegro kujunemine äärmiselt kiirelt. Vana hea Peatage Lasnamäe vaid Helesinine Unistus tegelt tegelikus on Idakeskus, Roosiaed ja Ristimägi...Talin Neegerlinn Peatage Lasnamäe.
Vaatleja
12. veebr. 2020 19:45
Kõik Talina kokku-Kui ei oska kirjutada eesti keeles,siis ole parem vait!