"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
VIDEO! Tallinna koolid osalevad panditaara kogumise aktsioonis (0)
12. veebruar 2020
Scanpix

Startis Eesti Pandipakendi korraldatud keskkonnahoiu kampaania „Ära rääma“. Projektijuht Kerttu-Liina Urke: „Koolid on selles mõttes õige sihtrühm, et näidata kasvavale noorele tublile põlvkonnale, miks on oluline pandipakendeid ümber töödelda.“

Kampaania aitab noortel mõista taaskasutamise tähtsust. Lapsed koguvad kuni maikuuni tagastatavat taarat koolides vastavatesse kastidesse. Pandipakendi raha kantakse koolile, et seda koolipere heaks kasutada.

Eesti Pandipakendi kommunikatsiooni- ja #ärarääma projektijuht Kerttu-Liina Urke ütles, et koolide huvi ongi puhtalt keskkonnahariduslik. „Nemad tegelikult saavad selle õpilaste, koolipere ja kogukonna kokku kogutud pandipakendi tagatisraha iseendale suunitlusega osta selle eest täiendavaid sorteerimisprügikaste, aga ka näiteks lastekirjandust raamatukokku.“

Taara kogumise parimad saavad ka autasustatud: parimatele pandipakendite kogujatele on välja pandud erinevad festivalipäevad – seda nii väikeste ja suurte koolide kategoorias. Lisaks on veel erinevaid väiksemaid auhindu, näiteks Ahhaa teadusteater, mis on mõeldud kooli vaheauhinnana, ja keskkonnahariduse programm, mida õpetajad saavad koolitunnis kasutada, et rääkida, kuidas pandipakendeid ümber töödeldakse.

Pirita Majandusgümnaasium on üks koolidest, kes kampaaniaga seekord liitus. Kooli direktor Toomas Pikhof: „Me elame sellises ökoloogiliselt imelises kohas ja oleks tore, kui Pirita õpilased suhtuksid keskkonda mõistlikult ja säästvalt.“

Keskkonnakampaania käigus kogutud pakendite taaskasutusse suunamise eest hoolitseb Eesti Pandipakend, kes korraldas selle kampaania esimest korda seitse aastat tagasi. Tookord lõi kaasa 70 kooli üle Eesti. Sedapuhku on oma osalust kinnitanud 90 kooli, kes aitas taaskasutusse suunata pea 50 000 pandipakendit.

Kui mõni kool soovib veel liituda, siis on see võimalus olemas. Kampaania koduleht: araraama.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.