“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
GALERII! Sõbrapäev tõi Kajasse laulma Kreemi ja Leplandi (0)
15. veebruar 2020
Ilja Matusihis

Eile õhtul andsid Kaja kultuurikeskuses kontserdi Ott Lepland ja Jaagup Kreem, kes põimisid kokku eri aegade muusika, sekka ka päris uusi lugusid. 

Vaata galeriid (73)

TAFFClub korraldab kontserdi “Sõbrad külla!” 13. veebruaril Mustpeade majas, mille Valges saalis musitseerivad tuntud džässmuusikud Anett Tamm, Reelika Ranik, Lauri Kadalipp, Raivo Tafenau, Ain Agan, Marti Tärn ja Reigo Ahven.

Kaunid luuletused

Viljandi kitarrifestivali vedaja kitarrist Agana sõnul peitubki džässmuusika võlu koosmängus. “Džässmuusika juures köidab mind võimalus improviseerida, partneritega koos musitseerides sama laine peal liuelda,” ütles Agan. “Eesti džässil on head ajad. Viljandi kitarrifestival tuleb juba 13. korda. Midagi on selle ajaga õpitud, kogetud ja ära tehtud. Häid plaane ja ideid õnneks veel jagub.”

TAFFClubi president, saksofonist Raivo Tafenau ütles, et sõbrapäeva kontserdiks andiski idee praegune mitmekesine džässimaastik. “Igalt kontserdilt, kas jazziklubis Philly Joe’s, Jazzkaarel, Sõru jazzil, Viljandi kitarrifestivali või jazzliidu omalt, saan alati väga positiivse laksu,” rääkis Tafenau. “See ei puuduta ainult kontserte, vaid näen, millise innuga ja rõõmuga asju korraldatakse, millised inimesed on asja juures. Usun, et see on väikese Eesti suur ime. Ka Taff Clubil läheb hästi, sealt see mõte tuligi – saame ükskord kõik kokku ja teeme midagi suurt ja ilusat!”

Kauneid luuletusi ja džässimõtteid jagab kontserdil Esmaspäeva Jazzi ja Sõru Jazzi korraldaja, näitleja Guido Kangur. Sõbrapäeval annab Mustpeade majas kontserdi käsikellaansambel Campanelli, kes tähistab esinemisega Valges saalis ka oma 15. sünnipäeva.

Lastetuur ja pudelikiri

Dirigendi sõnul tuleb kava sünnipäevale vastavalt rõõmsameelne. Klassikute Mozarti, Brahmsi, Jesseli, Piazzolla, Webberi, Straussi ja Kreegi kõrval on kavas Kadri Voorandi ja ansambel ABBA looming.

“Tänavu täitub 45 aastat ABBA ühe tuntuma laulu “Dancing queen” esitusest,” nentis Lai. “Sel puhul on laval ka basskitarrid ja löökriistad.”
Adamson-Ericu muuseumis (Lühike jalg 3) juhib Andrus Roos 15. veebruaril kell 12 lastetuuri, kus teemaks tegevuskunsti etendused Eestis ja mujal maailmas. Kohapeal saab lavastades ja improviseerides ka ise kätt proovida, sidudes omavahel kunsti ja  muusikat.

Tunni lõpus valmib sõbrapäeva vaimus ja kunstnik Annuse pildiloomingu ainetel vahva meene sõbrale. Hind perele 14 eurot. Paksu Margareeta (Pikk 70) värkstoas valmivad pühapäeval kell 12 sõbrapäeva meeleolust kantud pudelikiri ja kaelaehe. Sissepääs muuseumipiletiga.

Tantsustuudio ja sünnipäevakontsert

• TAFFClubi kontsert on Mustpeade majas 13. veebruaril kell  20, piletid saadaval Piletilevis.

• 14. veebruaril kell 19 algab Mustpeade majas käsikellaansambli  Campanelli sünnipäevakontsert. Piletid 5 ja 10 eurot Piletilevis ja kohapeal sularahas.

• 14. veebruaril kell 18 esinevad Lindakivi kultuurikeskuses (J. Koorti 22) tantsustuudio Fiesta, loomingukeskus Aplaus, Tutti Studio, koreograafiastuudio Lootos plus, vokaalstuudio Voice&Beauty ja kollektiiv Vulkan. Pilet 5 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.