"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Lastehaigla reanimobiili sõidud muutuvad keskkonnasäästlikumaks (0)
28. veebruar 2020

"Uue kütusega hakkab sõitma nii lastehaigla olemasolev reanimobiil kui ka sel aastal haiglale soetatav uus lastereanimobiil," märkis Tallinna Lastehaigla Toetusfond juhataja Inna Kramer. 

Tallinna Lastehaigla alustas oma autopargis keskkonnamõjude vähendamist. Neste Eestiga sõlmiti kokkulepe ning edaspidi sõidab lastereanimobiil Neste MY kütusega.

Neste Eesti on annetanud Tallinna Lastehaiglale kütust reanimobiili väljasõitudeks alates  1993. aastast, kui asutati Tallinna Lastehaigla Toetusfond. Krameri sõnul oli neile oluline, et taastuvtoorainest diislikütuse Neste My kasutuselevõtuks ei tehtud sõidukisse ühtegi lisainvesteeringut. 

“Tekkis võimalus muuta lastereanimobiili sõidud keskkonnasäästlikumaks ja haarasime sellest kinni. Uue kütusega hakkab sõitma nii lastehaigla olemasolev reanimobiil kui ka sel aastal haiglale soetatav uus lastereanimobiil. Mõistame hästi keskkonnahoiu vajadust, sest meie põhitöö on noorte elude päästmine,” ütles Inna Kramer. “Oleme Neste Eestile südamest tänulikud selle eest, et nad on Tallinna Lastehaigla reanimobiili väljasõite toetanud juba 27 aastat, olles seeläbi meie fondi kõige pikaaegsem koostööpartner.”

“Kõik lahendused on head, mis aitavad saavutada kliimaeesmärke, et meil oleks võimalik pärandada puhtam planeet meie lastele. Täna on meie teedel ja tööstusettevõtetes arvukalt õhku saastavaid diiselmootoriga sõidukeid ja tehnikat. Neste MY näol on olemas toimiva lahendusena diislikütus, mis emiteerib oma elutsükli jooksul kuni 90% vähem kasvuhoonegaase ning mille tootmisel kasutatakse 100 protsendi ulatuses taastuvaid tooraineid,” ütles Neste Eesti juht Dennis Antamo.

Aastas teeb Tallinna Lastehaigla reanimobiil keskmiselt 250 väljasõitu raskes seisundis patsientide transportimiseks. Lisaks neile toimub vajadusel vastsündinute transport Tallinna sünnitusmajadest ning teistest Eesti haiglate sünnitusosakondadest Tallinna Lastehaigla vastsündinute osakonda. Tallinna Lastehaigla reanimobiiliteenistuse teeninduspiirkond on Põhja-Eestis Tallinnast kuni Paideni ning saartest Narvani. Reanimobiil on mõeldud kõige raskemas seisundis patsientide haiglasse transportimiseks. Lastereanimobiili eripära seisneb selles, et transporditakse erinevas vanuses lapsi – alates sügavalt enneaegsetest beebidest kuni 18-aastaste noorukiteni.

Neste MY keskkonnasääst kogu tootmis- ja tarbimistsükli ulatuses on 90 protsenti väiksem kui fossiilset diislikütust tarbides. Neste MY on täielikult taastuvatest toorainetest toodetud parafiinne diislikütus. See on säilimiskindel, külmakindel kuni -38 kraadi ning ilma fossiilsele kütusele iseloomuliku lõhnata.

Loe Neste MY taastuvtoorainest diislikütuse kohta siit

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.