"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Leiutamisvõistlus: Eesti lapsed tunnevad muret keskkonna pärast (0)
02. märts 2020
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Tubli pool selle aasta konkursile laekunud töödest oli seotud prügi koristamine ja sorteerimine, taimede ja loomade hoidmise ja kasvatamisega ning üks töö kõnetas otse kliimamuutuse temaatikat", kommenteeris SEB erakliendipanganduse divisjoni juht Sille Hallang.  

Just lõppenud Lottemaa Leiutamisvõistlustele laekunud töödest on tubli pool seotud keskkonnaalaste probleemide lahendamisega. Juba kolmandat korda toimunud konkurss näitab, et Eesti lapsed elavad väga kaasa ühiskonnas toimuvatele aruteludele ja probleemsematele kohtadele. Kokku on konkursile laekunud üle 130 leiutamisprojekti. Leiutamist koos oma vanemate, vanavanemate või õpetajatega on harjutanud ligi 200 Eesti last, noorem leiutaja oli alles kolmeaastane. 

“Rõõm näha, et Eesti lapsed oskavad unistada ja leiutada, samuti aga on tundlikud selle vastu, mis maailmas toimub. Tubli pool selle aasta konkursile laekunud töödest oli seotud prügi koristamine ja sorteerimine, taimede ja loomade hoidmise ja kasvatamisega ning üks töö kõnetas otse kliimamuutuse temaatikat”, kommenteeris SEB erakliendipanganduse divisjoni juht Sille Hallang.   

Kümne finaali jõudnud töödega on võimalik tutvuda siin. 6. märtsil saab kokku leiutamisvõistluse žürii, mis valib konkursi viis parimat tööd, mis omakorda lähevad avalikule hääletamisele. Avaliku hääletamise käigus valitud kolme võidutöö autorid saavad koos peredega SEB ja airBaltic’u toel lennata Londonisse, Kopenhaagenisse või Berliini, et saada inspiratsiooni sealsetest leiutamis- ja tehnoloogiamuuseumitest. Lottemaa teemaparki täismõõdus püstitatud võidutöö, mis on ühtlasi ka peaauhind  konkursi parimale leiutajale avatakse pidulikult 21. juunil 2020.

Kolmandat korda toimuv SEB ja Lottemaa leiutamisvõistlus on seni pannud leiutama ligi 800 Eesti last.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.