Venemaa propaganda edu selles seisnebki, et valesid tambitakse järjekindlalt, seal ainult jaburused ongi. Kõige krooniks on aga ütlemine, et Venemaa pole kunagi kellelegi kallale tunginud.

Toomas Alatalu, väliskommentaator
Nõmmel selgusid lasteaedade parimad deklamaatorid (0)
04. märts 2020

"Läbi luuletuste lugemise kogemuse leiavad lapsed eneseusu, oskuse ennast ja teisi rohkem kuulata ja julguse kõlavas ja kaunis eesti keeles end väljendada," ütles Nõmme linnaosavanem Grete Šillis.

Täna toimus Nõmmel Männiku lasteaias 17. Tallinna koolieelikute etlemiskonkursi “Eesti keele kaunis kõla” Nõmme eelvoor, vahendas BNS. Konkursil osalesid lapsed Nõmme 11 lasteaiast, kokku 28 last vanuses 4.-7. eluaastat. 

Šillisele teeb head meelt, et selline ettevõtmine toimub juba 17ndat korda. “Järjepidevuse eest tuleb tänada lasteaiaõpetajaid ja lapsevanemaid, kes saavad aru mitte ainult antud sündmuse olulisusest emakeelepäeva eel, vaid ka sellest, et läbi luuletuste lugemise kogemuse leiavad lapsed eneseusu, oskuse ennast ja teisi rohkem kuulata ja julguse kõlavas ja kaunis eesti keeles end väljendada,” ütles Šillis.

Esinejaid hindas luulekonkursi žürii, kuhu kuulusid kirjanik ja ajakirjanik Vladislav Koržets, Männiku raamatukogu juhataja Kersi Jürimaa, Rahumäe põhikooli raamatukoguhoidja Karola Kens, Nõmme linnaosa valitsuse kultuurinõunik Liisa Salak ja avalike suhete juht Anu Põrk. Toredaid mänge ja tantse korraldas lastele Lotte. Esinemisel hinnati luuletuse sõnumi edastamise oskust, ilmekust, selget ja puhast diktsiooni, korrektsust ja eakohasuse arvestamist luuletuse valikul. 

Pisikeste deklamaatorite hulgast valiti välja viis last: Andreas Talviste Kraavikrõlli lasteaiast, Karl Marten Rae Kasekese lasteaiast, Evert Vannus ja Kaisa Vahopski Lauliku lasteaiast ja Laura Rifk Männiku lasteaiast, kes esindavad Nõmme linnaosa konkursi lõppvoorus. 

Etlemiskonkursi lõppvoor toimub 10. märtsil kell 18 Estonia teatri Valges saalis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.