"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Disainiauhindadega pärjatud Eesti vannitoatootja läheb EXPO-le (0)
07. märts 2020
Scanpix/Pilt on illustratiivne

Dubai EXPO-ga liitub komposiitkivist vannitoasisustust disainiv Eesti ettevõte Eumar Design, mis toodab vannitube kruiisilaevadele, hotellidele ja elamuprojektidele ning on seejuures pälvinud mitmeid mainekaid disainiauhindu – näiteks Red Dot Award, If Design Award kui ka German Design Award.

Ettevõte kasutab looduslikest mineraalidest ja modifitseeritud polüestervaigust loodud tehismaterjale. Sihtrühmadeks on seejuures kruiisilaevad, hotellid, haiglad, tervisekeskused, kaubanduskeskused, avalikud hooned ja asutused üle maailma.

“Olime üllatunud, et nii stiilse käekirja ning lennukate ideedega ettevõte Eestis olemas on,” märkis EXPO 2020 Eesti esinduse juht Andres Kask.

Eumar on muuhulgas loonud üldkasutatavate tualettruumide jaoks mõeldud lahenduse “Portal”, kus suure ümarpeegli sisse on istutatud efektvalgustus.

“See näeb välja nagu portaal teise dimensiooni ning muudab avaliku vannitoa külastamise unustamatuks elamuseks,” ütles Eumar Designi tegevjuht Arkadi Berman. “Unistasime, et saaksime luua toote, mis oleks midagi enamat kui lihtsalt praktiline kraanikauss peegliga.”

“EXPO 2020 on unikaalne võimalus jõuda tuhandete inimesteni üle maailma,” selgitas Berman. “Meie soov on veenda potentsiaalseid partnereid oma suutlikkuses varustada maailmatasemel vannitube. Samuti tahaksime hinnata võimalust avada oma esindus ning tootmisüksus Dubais.”

Eumar Designi tootmine asub Eestis. Enam kui 95 protsenti toodangust läheb ekspordiks 12 Euroopa riiki.

Dubai EXPO toimub tänavu 20. oktoobrist kuni järgmise aasta 10. aprillini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.