“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Tartu ülikooli professor: praeguses olukorras oleks abi telemeditsiinist (0)
12. märts 2020
Scanpix/ Foto on illustreeriv

"Tasuks kaaluda ajutise perearsti videokeskuse loomist, kuhu nakatunud inimesed saaksid pöörduda konsultatsiooniks, ilma kodust lahkumata," soovitas Tartu ülikooli molekulaarimmunoloogia professor Pärt Peterson.

COVID-19 viiruse edasise levikuga ja võimalike patsientide arvu kasvuga tekib suurenenud vajadus meditsiinilisteks konsultatsioonideks ning hea võimalus oleks selleks puhuks kasutada telemeditsiini ja videokonsultatsioone, vahendas BNS Petersoni. 

Peterson tõdes, et kuivõrd haigusjuhte võib lähiajal tekkida palju, siis oleks see haiguskahtlusega ja karantiinis olevatele inimestele lihtsaim viis saada arsti hinnang olukorrale.

“Ehk tasuks terviseametil kaaluda ajutise perearsti või pereõe-tasandi videokeskuse loomist, kuhu nakatunud inimesed saaksid pöörduda konsultatsiooniks oma arvutitest, ilma kodust lahkumata,” soovitas Peterson.

Ta tõi näiteks Haapsalu, kus on perearsti puudusel kasutatud videosilda. “See võiks ka COVID-19 puhul toimida. Väheneks surve polikliinikutele, EMO-le, tervise- ja kiirabitöötajatele ning ühtlasi areneksid digi- ja telemeditsiini lahendused Eestis,” märkis professor.

Telemeditsiini abist praeguse pandeemia olukorras on kirjas ajakirjas  New England Journal of Medicine.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.