"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Eakamad püüavad kriisiolukorras ise hakkama saada (0)
17. märts 2020
Dmitri Povilaitis/ Foto on illustreeriv

"Loomulikult viime koduhooldajate kaudu inimestele toitu koju, ka sotsiaalosakond on meil avatud ehk inimesed saavad vajadusel siia tulla," selgitas Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi.

Covid-19 haigus ohustab enim üle 60. aastased. Seepärast soovitatakse eakamatel pigem kodus viibida ning lasta sugulastel või naabritel hädavajalik koju tuua. Kui keegi peaks väga hätta jääma, aitab kohalik omavalitsus. 

“Näete, teiega räägin ma täiesti vabalt. Mida ma ikka kardan – pikk elu on elatud ning elan veel,” rääkis üks eakas Mall, et tema oma tervise pärast ei muretse.

“Ma käitun nii nagu vaja. Näiteks tänagi tulen poodi sellepärast, et on halb ilm. Esmaspäeval käivad inimesed tööl ehk poes käivad ainult minusugused moorid, kes ei ole väga kontaktis üldsusega,” selgitas Tiiu enda positsiooni kriisiolukorras hakkamasaamisest. 

Sotsiaaltöötajad peavad ka eriolukorras tööd jätkama. “Kõik need teenused, mis on toiminud varasemalt, toimivad ka praegu ja ka edaspidi. Loomulikult viime koduhooldajate kaudu inimestele toitu koju, ka sotsiaalosakond on meil avatud ehk inimesed saavad vajadusel siia tulla,” selgitas Hanimägi.

Lisaks tavapärastele klientidele võivad nüüd aga lisanduda viiruse levikuga seotud riskirühma inimesed. Praegu on taolisi pöördujaid siiski vähe.

“Paar kõnet on olnud ja kui oleme siis inimesega vestelnud ja küsinud teiste võimaluste kohta, näiteks kas tal on sõpru või teisi lähisugulasi, kes on võimelised aitama, siis on need asjad lahenenud,” tõdes ka Haabersti Linnaosa Valitsuse sotsiaalosakonna juhataja Karmen Kaar. 

Hanimägi selgitas, et kõigepealt tasub eakatel abi otsida enda tutvusringkonnast. “Kõigepealt esimene asi oleks see, et rääkige läbi oma naabritega, sugulastega, tuttavatega või perekonnaliikmetega, et selgitada välja, kes oleks vähegi võimeline tulema aitama kas ravimitega või toidukaupadega. Kui selline võimalus puudub, siis loomulikult on linnaosavalitsus valmis aitama,” kinnitas Hanimägi 

Linnaosavalitsus ise on teinud samuti kõikvõimaliku, et viiruse levikut tõkestada.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.