"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Solman manitseb vabatahtlikke kaitsma nii ennast kui ka abivajajat (0)
19. märts 2020
Mats Õun

Rahvastikuminister Riina Solman tuletab vabatahtlikkele meelde, et viiruse levimise ajal tuleb kaitsta nii iseennast kui ka abivajajat.

“Hoolides endast ja teistest tuleks vabatahtlikel ning vabaühendustel olla vastutustundlik ning veenduda, et ollakse ise terve ning osatakse ennast ja teisi viiruse eest kaitsta,” sõnas Solman siseministeeriumi vahenduse.

“Vabatahtlikule tegevuse üleskutsete puhul tuleb säilitada selge pea ja olla veendunud, et tegevuse eesmärk, vahendaja ja üleskutsuja on usaldusväärsed, et kaitsta end võimalike kelmuste eest. Tekkinud olukorras ei tohi aga ära unustada, et Eestis on eriolukord ja koroonaviirus on väga kiiresti nakkav,“ ütles Solman. “Kui aga on soov siiski vabatahtlikuna hädasolijaid aidata, siis peab meeles pidama vajadust kaitsta nii iseennast kui ka abivajajat.” 

Riiklikus eriolukorras vastutab kodanikuühiskonna vabatahtlike haldamise eest rahvastikuminister, kelle haldusalasse kodanikuühiskonna küsimused kuuluvad.

Teavet  vabatahtlikke otsivate vabaühenduste kohta leiab Vabatahtlike Väravast aadressil www.vabatahtlikud.ee. Sinna on kokku koondatud ka juhised vabatahtlikele ja vabaühendustele praeguses olukorras tegutsemiseks.

Inimeselt inimesele abivajaduse või abipakkumise saab kirja panna ka www.kogukondaitab.ee keskkonnas, mille puhul on tegu abivajajate ja vabatahtlike kokkuviimise platvormiga.

Ettevõtjad, kes soovivad kriisiolukorras riigile abi pakkuda, peaksid kasutama portaali www.eesti.ee/pakunabi. 

Kõik need platvormid koonduvad IT-arenduste tulemusel lähiajal kokku lehele www.vabatahtlikud.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.