"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maarja-Liisa Vokksepp: inimese väärtus tõuseb (0)
23. märts 2020

"See õpetab eelkõige seda, et igal inimesel, klassikaaslasel, koolikaaslasel, õpetajal ja teistel koolitöötajatel on hindamatu väärtus," ütles Gustav Adolfi Gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Maarja-Liisa Vokksepp.

“Suures plaanis on praegune koduõpe üks suur funktsionaalse lugemise ja ajaplaneerimise õppus, aga eelkõige õppima õppimine,” usub Vokksepp, et kriisiolukord õpetab meile seda, kuidas tavalises koolielus kasutada tehnoloogiat veelgi eesmärgipärasemalt. “See õpetab eelkõige seda, et igal inimesel, klassikaaslasel, koolikaaslasel, õpetajal ja teistel koolitöötajatel on hindamatu väärtus.”
 
Talle meeldis siinkohal ühe gümnaasiumiõpilase mõte: “Elu mängis meile trikki, et me mitte midagi ei võtaks iseenesestmõistetavana.” “Väärtustame inimesi! Kõiki! Palju toredam on ju päriselt suhelda,” arvab Vokksepp, et nii mõnigi ei taha pärast seda perioodi õppetöös mõnda aega arvutit näha, vaid lihtsalt külg külje kõrval klassikaaslasega rääkida, naerda ning tajuda ühtsustunnet klassiruumis. “Nentida, et töövihiku ja õpiku ülesanded ei tundugi enam nii tüütud ja õudsed. Ma kahtlen, kas ma üheski klassis kuulen mõnda aega lauset “Teeme Kahooti!”.”
 
Ilma tehnoloogiata muutunud hariduses ei saa. “Mõistmine, et tehnoloogiat ei pea kasutama tehnoloogia kasutamise pärast, peaks jõudma vast igasse klassiruumi. Küllap jõuab kõigile pärale arusaam, et koolis on küll mõnikord raske, aga see on üks väga tore koht,” märkis Vokksepp, et ehk on taas kooli minnes ka rohkem koolirõõmu.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.