"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Valitsus täiendas Eestisse siseneda lubatud välismaalaste loetelu (0)
26. märts 2020
Scanpix/ Foto on illustreeriv

Ka võib Eestisse siseneda haigusnähtudeta välismaalane, kes teenindab reisigruppe ja kes on vahetult seotud reisijaveo teenuse osutamisega. 

Valitsus täiendas tänasel istungil välismaalaste loetelu, kellel on lubatud siseneda Eestisse, vahendas BNS. Riiki on nüüd lubatud siseneda ka neil välismaalastel, kes on vahetult seotud kaubaveoga.

Valitsus otsustas, et riigipiiri tohivad ületada ka haigusnähtudeta välismaalased, kes on seotud vahetult kauba ja tooraine transpordiga, sealhulgas kauba või tooraine laadimisega, edastas valitsuse pressiesindaja.

Lisaks on Eestisse lubatud siseneda haigusnähtudeta välismaalasel, kes on vahetult seotud rahvusvahelise kauba- ja reisijateveoga. Nende sekka kuuluvad rahvusvahelist transpordivahendit teenindava meeskonna või laevapere liige ning transpordivahendil remondi-, garantii- või hooldustöid tegev inimene. 

Ka võib Eestisse siseneda haigusnähtudeta välismaalane, kes teenindab reisigruppe ja kes on vahetult seotud reisijaveo teenuse osutamisega, kelle Eestisse saabumise eesmärk on seotud elutähtsa teenuse toimepidevuse tagamisega ning kelle Eestisse saabumine on seotud Eestis tegutseva ettevõtte seadme hooldamise, remondi-, garantiitöö või info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alase tööga, kui see on vajalik ettevõtte tegevuse tagamiseks.

Ka on lubatud Eestisse siseneda haigusnähtudeta välismaalasel, kelle piiriületuse eesmärk on liikuda tööle või töölt elukohta Eesti ja Läti vahel.

Korralduse täiendamise eesmärk on vähendada liikumispiirangute mõju kauba- ja reisijateveoga seotud välismaalastele ning Eesti ja Läti vahel tööl käivatele välismaalastele, mis on positiivne inimeste igapäevasele toimetulekule ja ettevõtete majandusolukorrale.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.