„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Kaljulaid: inimeste tervis on äride jätkusuutlikkusest olulisem (0)
29. märts 2020
Ilja Matusihis

President Kersti Kaljulaid kirjutab sotsiaalmeedias, et on tänulik kõigile, kes mõistavad, et inimeste tervis on tähtsam kui äride jätkusuutlikkus.

“Nädala alguses arutasin kaupmeestega – sealhulgas Raul Puusepaga – olukorra ja vajalike meetmete üle,” kirjutas Kaljulaid. “Tehtud otsused ei ole kerged ühelegi inimesele, ettevõttele, kaupmehele ega riigilegi, aga nad on tehtud põhjusega. Minu siiras tänu ja lugupidamine kuulub kõigile neile, kes mõistavad, et äri jätkusuutlikkus on oluline, ent täna kaalub inimeste tervis selle üles.”

Ühtlasi viitas Kaljulaid Tallinna Kaubamaja Grupi juhatuse esimehe Raul Puusepa üleskutsele käituda poe- ja äriomanikena vastutustundlikult ka siis, kui valitsuse juhtnöörid jäävad segaseks.

“Oleme olukorras, kus vastutustundlikkus ja mõistuspärane tegutsemine pannakse proovile nii riigi, ettevõtte kui ka iga konkreetse perekonna ja inimese tasandil. Sulgeme poed, restoranid, baarid, ilusalongid ja teised ärid ning püsime kodus selleks, et kriis võimalikult kiiresti lõpetada,” kirjutas enda pöördumises Puusepp, kelle sõnul loevad sisulised, mitte formaalselt määrustele vastavad tegevused.

“Kõigile peaks olema selge, et kaubanduskeskuste sulgemine ei olnud valitsuse kriisikomisjoni jaoks lihtne. See oli päriselt vajalik viiruse leviku tõkestamiseks. Kahjuks ei olnud korraldused piisavalt jõulised ja selged ning jäid paljudele arusaamatuks,” märkis Puusepp.

“Viirusel ei ole vahet, kas tegemist on kaubanduskeskusega või ehitus-, aianduspoega, mida praegusel kevadisel ajal, külastab märkimisväärselt palju inimesi. Samamoodi ei tee viirus vahet, kas restoran või ilusalong asub kaubanduskeskuses või vanalinnas. Üks koht ei ole ohutum kui teine. Kui sulgeme, siis sulgeme kõik. Õpime riikide kogemusest, kus on reageeritud üheselt ja jõuliselt,” lisas Puusepp.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.