"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Ratas: koroonaviiruse seljatamine vajab veel aega ja kannatust (2)
03. aprill 2020
Mats Õun

"Järgnevad nädalad on kriitilised, et suudaksime selle levikule koos piiri panna ning nakatumiste arvu langusele pöörata," rääkis peaminister Jüri Ratas koroonaviiruse teemalises videoavalduses, et see võitlus on kõigile raske ning nõuab rohkelt kannatust ja ohverdusi. 

“Meie arstid ja teadlased hindavad, et koroonaviiruse seljatamine vajab veel aega ja kannatust. Järgnevad nädalad on kriitilised, et suudaksime selle levikule koos piiri panna ning nakatumiste arvu langusele pöörata,” rääkis Ratas, et see võitlus on kõigile raske ning nõuab rohkelt kannatust ja ohverdusi. 

“Viirus levib inimeselt inimesele ning ainus võimalus nakatumist ja nakatamist ära hoida, on vältida lähikontakte teiste inimestega. Seepärast tuleb praegu kõik oma käigud ja tegemised hoolega läbi mõelda ning võimalusel ära jätta,” põhjendas Ratas. “Vältimatute toimetuste korral tuleb need teha nii, et kokkupuuted teiste inimestega oleksid võimalikult vähesed. Näiteks suvilasse minnes võtke toit ja muu vajaminev linnakodust kaasa ning vältige kokkupuuteid maakohas. Looduses veetke aega vaid oma perega, kellega niigi kodu jagate. Sõprade ja tuttavatega veetke aega pärast viiruspuhangu möödumist.”

Ratas kutsus inimesi aitama ka oma eakaid ja haigeid lähedasi ning tuttavaid nende elu korraldamisel, et nad saaksid ise püsida turvaliselt kodus. “Lähenevate palga- või pensioniülekannete puhul hoidke teistega piisavat vahemaad ka kaupluses ja pangaautomaadi juures.”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Millisest apteegist ma
3. apr. 2020 20:03
maski saan osta?
vot tak
4. apr. 2020 11:19
Saad osta nii mõnestki netipoest.