"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kas rajame Hukkunud Koroonaohvri hotelli? (0)
06. aprill 2020
Albert Truuväärt

Kuna hotellid on tühjad, võiks riik mõne neist rendile võtta. Nimetada morbiidse nimega ja paigutada sina järelevalve alla mõneks ajaks inimesed, kes rikuvad karantiini nõuet. Tõenäoliselt mõjuks see paremini kui võimalus saada kuni 2000 eurot trahvi.

Politsei on kodukülastuste ja telefonivestlustega tuvastanud umbes 170 kodus püsimise kohustuse rikkumist. Need kehtivad inimestele, kes tulnud välismaalt või põevad kergemal kujul koroonaviirushaigust. Samuti kehtib karantiininõue nendega koos elavatele inimestele.

Eriolukorra juhi Jüri Ratase korralduse järgi tohib alates 28. märtsist inimene, kes on karantiini pandud, või tema pereliige, käia ainult lähimas poes hädavajalikku ostmas. Sedagi juhul, kui omavalitsus ei leia aitamisvõimalust. Politsei kontrollib karantiinis viibimist lihtsalt: helistab koju. Mõned üksikud trahvid on politsei juba teinud.

Samas tasub veel avatud toidukohtade omanikel meeles pidada, et kui 4-5 inimesega seltskond tuleb sööma ja istub tihedasti ühe laua taha, on see juba eriolukorra ja nõutava distantsi rikkumine. Ja annaks põhjuse politseisse helistada.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.