"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Abivajavad õpilased ja õpetajad said õppetööks vajalikud arvutid (0)
07. aprill 2020
Albert Truuväärt/ Foto on illustreeriv

Tallinnas vajas koolitööks arvutit ligi 500 õpilast ja 560 õpetajat. "Kõikide nendega, kellel olid probleeme, võtsime ühendust. Muuseas oli meil palve paljulastelistele peredele - ka sealt tuli 30 arvuti soovi," lisas abilinnapea Vadim Belobrovtsev, et kõik probleemid lahendati jooksvalt.

Eraisikute algatatud liikumine, igale koolilapsele arvuti, on mõne nädalaga teinud tänuväärse töö. Kriisiaeg on üheskoos tegutsema ajendanud eraisikuid, organisatsioone ja kohalikke omavalitsusi.   

“Kuna mu töö on selline, et ma käin väga palju kauplustes ringi, siis rääkides inimestega tuli välja, et väga paljudel inimestel puudub arvuti. Ühel minu tuttaval oli ka arvuti puudu, mistõttu ühe vana arvuti andsin neile ja hakkasin mõtlema, et kui keskmise sissetulekuga peredel puuduvad arvutid, mis seis siis üldse on,” tõdes liikumise kommunikatsiooni koordinaator Kätlin Rohilaid-Aljaste, et arvutite puudujääk peredes on suur.

“Me läksime teisele tasemele ehk hakkasime koostööd tegema ka kohalike omavalitsustega ning Lastekaitse Liiduga. Ma võin julgelt väita, et 95% abivajajatest on kaetud,” kinnitas Rohilaid-Aljaste.  

Tallinnas vajas arvutit ligi 500 õpilast ja 560 õpetajat. “Kõikide nendega, kellel olid probleeme, võtsime ühendust ja Haridusamet tegeles nendega väga edukalt. Muuseas oli meil palve paljulastelistele peredele – ka sealt tuli 30 arvuti soovi,” lisas Belobrovtsev, et kõik probleemid lahendati jooksvalt.

Liikumine tegutseb üle Eesti. Seismajäänud arvuti ära andmisel on võimalus see ka kinkida, paljud aga ootavad pärast eriolukorra lõppu arvuteid tagasi.

Põhja-Tallinna linnaosa kutsus oma elanikke aga üles lastele vajaminevaid arvuteid pigem kinkima, et igale lapsele jääks püsivam lahendus. “Need lapsed vajavad tegelikult arvuteid pikemaks ajaks või päriseks,” kinnitas Põhja-Tallinna linnaosavanem Peeter Järvelaid.

Paraku on nii tavalisel ajal kui praegugi õpilasi, kes koolist osa ei võta. Möödunud nädalal oli neid Tallinna Haridusameti andmeil ligi 400. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.