"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kasutatud kaitsemaske ei tohi hooletult ära visata (0)
14. aprill 2020
Scanpix

"Maskibuumi puhkedes on üha enam näha, kuidas need lendavad pärast kasutamist poe kõrvale lahtisesse prügikasti," kommenteeris keskkonnaministeeriumi asekantsler Kaupo Heinma.

Nüüd, mil üha enam inimesi kannab kaitsemaski, tuleb keskkonnaministeeriumi teatel pingsalt meeles pidada, et kasutatud maskidesse ei tohi suhtuda hooletult, vahendas BNS. Ühekordsed maskid tuleb ära visata kinnisesse kilekotti pakendatuna, et need ei saaks võimalikku nakkust levitada.

“Maskibuumi puhkedes on üha enam näha, kuidas need lendavad pärast kasutamist poe kõrvale lahtisesse prügikasti või mis veel hullem – maske jäetakse ostukorvidesse ja visatakse hoolimatult kuhu iganes juhtub,” kommenteeris Heinma. “On tõesti soovitus, et maskid ja kindad tuleb kohe ära visata, sest nii saab vältida võimaliku viiruse toomist autosse ja kodudesse. Aga seda tuleb teha normaalselt teiste inimeste ohutusele mõeldes.” 

Heinma rõhutas, et kui jätta kasutatud kraam vedelema, on see potentsiaalne nakkusoht näiteks nondele, kes prügikastist taarat või muud nende jaoks väärtuslikku otsivad. Samuti võivad kerged esemed lahtisest prügikastist tuule või lindude abiga lendu tõusta ning leida end tänavailt või loodusest. “Et seda vältida, tuleks poodi minnes võtta kaasa kilekott, kuhu oma kasutatud isikukaitsevahendid panna ning mille siis kinnisena ära visata saab,” rõhutas Heinma.

Asekantsler paneb kõigile südamele ka seda, et kantud maske ei tohi ripakile jätta ka kodus, kus lapsed nendele hõlpsasti ligi võivad pääseda. “Mask ei ole mänguasi, vähemalt see mask mitte. Ka kodus tuleb kantud mask kohe kas ära visata või siis pessu panna,” lisas Heinma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.