"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO: Eriolukorra ajal toimuvad matused väga piiratud aja ja seltskonnaga (0)
16. aprill 2020
Scanpix/ Foto on illustreeriv

"Kui kadunukese soov oli, et ta saaks maetud kirstus, siis seda soovi täidetakse, aga ilma suure seltskonnata," rääkis Tallinna Matusebüroo juht Toomas Daum. 

Daum selgitab, et eriolukorra tõttu korraldatakse hauamatuseid otse haual koos teenistuse, lugemise ja muusikaga. Väikesed ärasaatmised toimuvad ka kirikutes. “Seal jälgitakse, et vahemaa inimeste vahel oleks piisav, sest me peame kõik oma tervist hoidma,” põhjendas Daum. “Kõik Tallinna kabelid on suletud ja ärasaatmist ei toimu.”

 

Kadunukesed, kes lähevad tuhastamisele, saavad viimase hüvastijätu väga tagasihoidlikult vaid mõne lähedasega. “Tuhastamisele on läinud kuni viis inimest ja kirikutes on olnud kuni 20 inimest, aga mitte rohkem, sest nooremad inimesed ei luba vanemaid inimesi matustele ega seltskonda ning seda sellepärast, et meid hoida.”

Võimalikult piiratud seltskonnaga tehakse ka hauamatused. “Kui kadunukese soov oli, et ta saaks maetud kirstus, siis seda soovi täidetakse, aga ilma suure seltskonnata,” lisas Daum, et ka peielauad on ära jäetud. 

Kindlasti välditakse üksteise kätlemist ja kallistamist ning lahkunu ja leinatalitusega seotud esemete puudutamist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.