“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Üldhariduse asekantsler: pärast vaheaega on kontaktõpe pigem erandlik (0)
18. aprill 2020
Mats Õun

Pärast vaheaega ei tule kõikidel õpilastel kooli minna ja kontaktõpe jääb pigem erandlikuks lahenduseks, ütles keskpäevasel pressibriifil haridus- ja teadusministeeriumi üldharidus-, keele- ja noortepoliitika asekantsler Kristi Vinter-Nemvalts.

“Juhul kui epideemia hakkab taanduma, siis võiks mõelda sellest küll niiviisi, et peale 15. maid leiab aset üleminekuaeg, kus kontaktõpe on pigem erandlik ja mõeldud eelkõige neile, kes seda kontaktis olemist rohkem vajavad: on nad siis koolilõpetajad, on nad sisseastumisteks valmistuvad õpilased või siis need õpilased, kes vajavad lisatuge – kellel ei ole distantsõpe sedavõrd hästi sobinud. Ja kindlasti ei teki kõikidel õpilastel kohustust kooli minna, vajadusel võib distantsõppega jätkata,” ütles Vinter-Nemvalts.

“Et tavapärasema õppe poole liikuda, on äärmiselt oluline õppijate turvalisuse tagamine. Samamoodi õpetajate turvalisuse tagamine. Nii et tõepoolest, lapsi võib kooli lubada ainult sellisel juhul, kui see on nende jaoks ohutu,” rõhutas Vinter-Nemvalts. “Ja enne seda peab ühiskonnal olema ekpertidelt saadud sõnum, et olukord riigis võimaldab seda teha.”

“Kuna kontaktõpe on pigem erandlik, siis on see eelkõige mõeldud just 12. klasside õpilastele, 9. klassi lõpetajatele ja just neile kellel distantsõpe ei ole andnud soovitud tulemusi,” seltigas Vinter-Nemvalts.

Asekantsler lisas, et sel õppeaastal tuleb ära jätta kõik lõpuekskursioonid, aktused, koolidevahelised võistlused ja muu seesugune.

Koolivaheaega ei tule veeta arvutis

Esmaspäeval algavat koolivaheaega ei tule veeta arvutis ega nelja seina vahel, ütles keskpäevasel pressibriifil haridus- ja teadusministeeriumi üldharidus-, keele- ja noortepoliitika asekantsler Kristi Vinter-Nemvalts.

“Eriolukorras, nagu juba arvata võib, on ka vaheaja veetmine tavapärasest erilisem. Ja kuigi me piirangute vajalikkust ju mõistame, siis see ei tähenda seda, et vaheaeg tuleks tingimata arvutis või siis nelja seina vahel veeta,” ütles Vinter-Nemvalts.

Haridus- ja teadusministeerium koostöös portaalidega Teeviit ja Delfi kutsuvad noori veetma vaheaega sisukalt. Noortele pakutakse huvitavat, põnevat ja lõbusat programmi Kristel Aaslaiu ja Mattias Naani eestvedamisel, kes külastavad virtuaalselt tuntud Eesti inimeste kodusi. Nädala jooksul võetakse jutuks vaimne ja füüsiline tervis, kõneletakse avalikust esinemisest, muusikast, kokandusest aga ka ümbritsevast keskkonnast ja teadusest. Igal päeval esitatakse noortele ka põnev väljakutse.

Portaali Teeviit on koondanud nädala jooksul suur hulk tegevusi vaheaja sisustamiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.