"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
BUSSIJUHID: Ühissõidukeis on praegu turvaline sõita (0)
20. aprill 2020
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Toidupoest käib läbi tunduvalt rohkem rahvast kui bussist, oluline on hoida kaassõitjatega võimalikult suurt vahet," ütles bussijuht Jaanika Neola. Busse desinfitseeritakse lõpp-peatustes ning vahetuse lõppedes.

Tallinna bussijuhid kinnitavad, et ühistranspordis on ohutu, kuid sõitjad peavad ka ise hoolsad olema. “Olukord on uus nii bussijuhtidele kui ka sõitjatele,” ütles Tallinna Linnatranspordi (TLT) pikaajaline bussijuht Rudolf Kiviking. “Rakendatud turvameetmed on õiged ning vajalikud. Busse desinfitseeritakse lõpp-peatustes ning vahetuse lõppedes. Pindadele, millega sõitjad kokku puutuvad, ei saa jääda haigustekitajaid. Ohutuse nimel tuleb ka inimestel käituda vastutustundlikult, hoides kaasreisijatega piisavat vahet ning kandes võimalusel maski.”

Bussijuht lisas, et tunneb end roolis väljaspool viiruseohtu. “Esiukse sulgemine, piletimüügi lõpetamine ja juhikabiini taguse turvatsooni loomine on nutikad lahendused, mis annavad kindlustunde.”  

Sama nentis Jaanika Neo-la, kes on bussijuhi ametit pidanud veidi üle aasta. “Tunnen end bussiroolis turvaliselt, rohkem muretsen pere pärast. Töölt tulles pesen ja desinfitseerin põhjalikult käed ning vahetan riided,” selgitas ta.  

Inimestele, kellel tuleb kriisiajal ühistransporti kasutada, ütleb bussijuht, et seda ei pea kartma: “Näiteks toidupoest käib läbi tunduvalt rohkem rahvast kui bussist, oluline on hoida kaasreisijatega võimalikult suurt vahet.”

Neola sõnul on oluline senise bussigraafiku säilitamine ja tihe  ühissõidukiliiklus, sest tänu sellele langeb haigestumisrisk.

TLT tänab kõiki, kes viirusohtu trotsides hoolitsevad teenuste kättesaadavuse eest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.