"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eile väljus 17 lõket inimeste kontrolli alt (0)
20. aprill 2020
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

Lõke tuleb teha alale, mis on puhastatud kuivanud taimedest, rohust, okstest ning piirata see kividega, et tuli mööda maad ei leviks. Ainult targalt ja turvaliselt lõkkeid tehes on võimalik ära hoida tulekahjusid. 

Möödunud ööpäeval reageerisid päästjad Tallinnas ja Harjumaal 17 korral erinevatele mittenõuetekohaselt tehtud lõketele ja kulupõlengutele. Kõik kulupõlengud said alguse lõketest, mis inimestel käest ära olid läinud.

Mittenõuetekohaselt tehtud lõkked on äärmiselt ohtlikud ning võivad ohustada eluhooneid ja ka inimelusid. Lõkkeid tehes tuleb silmas pidada ilmastikutingimusi – tugeva tuulega lõket teha ei tohi! Lisaks tuleb lõke teha alale, mis on puhastatud kuivanud taimedest, rohust, okstest ning piirata see kividega, et tuli mööda maad ei leviks. Ainult targalt ja turvaliselt lõkkeid tehes on võimalik ära hoida suurte ja ohtlike tagajärgedega tulekahjusid, kus hävivad metsad ja hooned. 

Laupäeval kell 6.19 teatati häirekeskusele tulekahjust Pirita linnaosas Kase tänaval. Kahekordse puumaja küttekolde ümbruses oli tekkinud põlemine ning hoone teine korrus oli suitsu täis. Päästjad suunasid hoonest välja ühe inimese ning kassi ja tegelesid korstnaümbruse kustutamisega. Tulekahju likvideeriti kell 7.35.

Kell 13.28 leidsid päästjad Raasiku vallas Igavere külas patrulli tehes põleva kuuri. Küttepuid täis olnud puukuur põles ära ning päästjad likvideerisid põlengu kell 15.57.

Öösel kell 22.19 teatati häirekeskusele tulekahjust Loksa linnas Rohuaia tänaval. Viiekordse maja keldris toimus põleng ning suits levis mööda ventilatsioonišahti korteritesse. Päästjad evakueerisid elanikud. Keegi viga ei saanud. Tõenäoliselt elektrisüsteemidest alguse saanud tulekahju likvideeriti kell 00.32. 

Eile kell 00.19 teatati häirekeskusele tulekahjust Jõelähtme vallas metsa teel, kus põlema oli süttinud elumaja terrass, maja üks külg ning katus. Tõenäoliselt majale liiga lähedal grillimisest süttinud tulekahju lokaliseeriti kell 02.17. Terve hoone sai tugevaid vee- ja suitsukahjustusi ning hoone katus hävis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.