"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Koit Toome: esimest korda elus on kalender tühi (0)
28. aprill 2020
Svetlana Aleksejeva

"Kõik suveasjad – suured festivalid, pulmad, erapeod, suvepäevad, teatrietendused – kõik on tühistatud," rääkis laulja Koit Toome, et eriolukord on tema elu keeranud pea peale. 

Toome rääkis saates “Tallinna panoraam”, et ta on poolteist kuud istunud kodus nelja seina vahel. “Päevapealt, kui pandi kõik lukku, siis kõik asjad tühistati ära ja teadmata ajaks on praegu kalender tühi esimest korda elus – nii et sellist olukorda pole olnud kunagi varem, ka eelmise majanduslanguse jooksul mitte,” sõnas ta.

Kõik suveasjad – suured festivalid, pulmad, erapeod, suvepäevad, teatrietendused – kõik on tühistatud. “Mul sisetunne ütles, et muusikutel tuleb kõigi aegade raskeim aasta ja ilmselt terve see aasta tuleb selline tühi tiksumine,” sõnas ta.

Toome lisas, et meelelahutus on selline ala, mis taastub kaua. “Enamus muusikuid ja lauljaid – artistid on kõik väikeettevõtjad ja vabakutselised ning need, kes ei ole kusagil teatris palgal, nemad sõltuvad täpselt sellest, kuidas neil esinemisi on täna ja homme ja ülehomme ning paljudel on kindlasti praegu väga, väga raske,” sõnas ta.

“Ma vaatasin “AK-st”, et otsiti lüpsjaid kõvasti – ma mõtlesin, et võib-olla see aasta saame perega hakkama, aga järgmine aasta tuleb hakata mõtlema …et võib-olla tuleb mõni uus amet selgeks õppida,” ütles Toome muigamisi.

“Enamikul inimestel on tavaolukorras paari kuu säästud, et hakkama saada, aga mis edasi saab, see on väga keeruline ja midagi ei ole teha – kui sa oled ikkagi kõrgharidusega muusik, siis päevapealt sinust lüpsjat ei saa,” sõnas ta.

“Mõned teevad eratunde, kes saavad – nagu näiteks minu bändimehed annavad kõik eratunde,” lausus ta. “Siin on ju neid online-kontserte tehtud, telefoniga ja kodus kuskil diivani ees, aga see on kõik on selline ajaviide ja ütleme, pigem igavuse peletamiseks.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.