“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
EELK avas oma uudisteportaali (0)
05. mai 2020
Albert Truuväärt/ Foto on illustreeriv

"Püüame pakkuda kirikuelu kohta päevakajalist ja harivat materjali ka neile, kes kiriku puhul huvituvad eelkõige kultuuriloolisusest," ütles Konsistooriumi avalike suhete spetsialist Regina Hansen.

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik (EELK) avas aprillis oma uudisteportaali e-Kirik, kus saavad kaastööd teha ja oma avamust avaldada kõik EELK liikmed, vahendas BNS ajalehte Eesti Kirik.

Hansen märkis, et portaal on mõeldud avarale kasutajaskonnale. “Inimene, kes ei ole igapäevane kirikuskäija, kes võib-olla ei teagi kirikust suurt midagi. Heatahtlik otsija, kes siiralt sooviks teada saada kiriku asjadest. Püüame pakkuda kirikuelu kohta päevakajalist ja harivat materjali ka neile, kes kiriku puhul huvituvad eelkõige kultuuriloolisusest. Portaal võiks olla ühenduslüli kiriku ja ühiskonna vahel,” ütles Hansen. 

Ta selgitas, et kui koostati kiriku arengukava, kirjutati sisse lause vajadusest sellise veebivärava järele. “Kuna kirikuvalitsus arengustrateegia kinnitas, siis võib nimetada tellijaks ka kirikuvalitsust, aga õigem oleks siiski öelda, et tellija on EELK tervikuna. Portaal esindab meie kiriku vaateid. Et oleks selle pinnalt võimalik millegi poolt või ka vastu rääkida. Et ühiskonnas tekiks diskussioon. Et kiriku tegemisi ühiskonnas mõistetaks. EELK uudiste kajastamise vajadust olen oma töös avalike suhete alal pidevalt tajunud,” rääkis Hansen. 

Portaali käivitamise idee tuli peapiiskop Urmas Viilmalt juba 2017. aasta novembris. “Aeg-ajalt on portaali teema jälle kirikus jutuks tulnud. Tükk aega kogusin julgust, veeretasin seda mõtet ja otsisin enda jaoks vabandusi, miks mitte seda kohe ära teha. Sisuplaan oli enam-vähem valmis selle aasta alguses. Õige ja kindel tunne käivitada tuli eriolukorra saabudes. Suureks abiks olid Riina Sildvee, kirikuvalitsuse arvuti tarkvaraspetsialist, ning Põlva koguduse õpetaja ja meie avalike suhete assistent Toomas Nigola, kuid teisigi kaasamõtlejaid on juba üksjagu. Igapäevased uudised kogun kokku enamasti mina, kuid tulevikus loodan kaasa haarata erinevaid autoreid, sest tegemist on ikkagi meie kiriku ühise asjaga,” rääkis Hansen. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.