"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna päeval saab süveneda ajalukku (0)
08. mai 2020
Ksenija Kurs

Kesklinna valitsus korraldab Tallinna päeva puhul 15. mail virtuaalse ekskursiooni Sadama asumis, Hopneri Maja annab aga võimaluse süveneda Lübecki linnaõigusesse.

“Ajalugu on alati olnud Tallinna päeva üks olulisemaid teemasid. Ka sel aastal otsustasime anda oma panuse kesklinna ajaloo tutvustamisse, aga eriolukorra tõttu seekord interneti vahendusel. Kutsume kõiki huvilisi nii virtuaalsele tutvumiskäigule Sadama asumiga kui ka Hopneri Maja poolt korraldatavale Lübecki linnaõiguse tutvustamisele,” ütles Kesklinna vanema kohusetäitja Anu Aus.

Eestikeelse tasuta virtuaalse linnamatka viib läbi giid Marko Zanev, kes räägib põnevaid lugusid Sadama asumi ajaloost. Matk algab 15. mail kell 15 Kesklinna valitsuse Facebooki lehel. Tund aega hiljem saab sealsamas osaleda venekeelsel ekskursioonil ajakirjaniku ja kodu-uurija Josef Katsi juhtimisel.

Hopneri Maja Facebooki lehe vahendusel on 15. mail alates kella 9-st võimalik teada saada, miks tähistame Tallinna päeva just 15. mail ja mis tähendus on siin Lübecki linnaõigusel. Selgitusi jagab ajaloolane Jüri Kuuskemaa ja noppeid enam kui 700-aastasest seadusest loeb heerold Meelis Sekk. Videoloeng on salvestatud raekojas, kus just Lübecki õiguse järgi aastasadu kohut mõisteti.

Lisaks on samal päeval alates kella 18-st Youtube’i kaudu jälgitav ka venekeelne veebiloeng “Keskaegsed linnad ja Lübecki linnaõigus Tallinnas”, mille viib läbi lektor ja atesteeritud giid Artur Modebadze.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.