"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Solman: lasterikkale emale peaks riik tagama eluaegse ravikindlustuse (0)
11. mai 2020
Mats Õun

"Naisele, kes panustab Eesti riigi kestlikkusse rohkem kui paljud teised, jääb nelja ja enama lapse eest hoolitsedes töölkäimise võimalusi sageli vähemaks," põhjendas rahvastikuminister Riina Solman.

Solman (Isamaa) käis Isamaa Aasta Ema aunimetuse üleandmisel peetud kõnes välja algatuse tagada nelja ja enama lapse emale eluaegne riiklik ravikindlustus.
 
Solmani sõnul on lapse kasvatamine puhkusteta töö, nelja ja enama lapse kasvatamine aga nelja- ja enamakordne töö. “Naisele, kes panustab Eesti riigi kestlikkusse rohkem kui paljud teised, jääb nelja ja enama lapse eest hoolitsedes töölkäimise võimalusi sageli vähemaks. Seetõttu oleks oluline, et riik toetaks emadust ja tagaks muude peretoetuste kõrval ka riikliku ravikindlustuse, et lasterikka pere ema oma tervisega hätta ei jääks ja jõuaks oma suurt armastuse koormat kanda,” põhjendas Solman oma ettepanekut. 
 
Rahvastikuministri arvates tuleb lasterikka ema tasuta eluaegne ravikindlustus sisse viia kiiremas korras. Valitsuse töölauale jõuab ministri algatus plaani kohaselt veel selle aasta suvel. Rahvastikuministri ametkonna esialgse hinnangu kohaselt on ettepaneku maksumus kuni 14 miljonit eurot aastas.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.